Od kilku tygodni to obserwuje systematycznie niż wcześniej, alerty mam poustawiane, najtańsze akcje jakie obecnie mam w portfelu do ok 15 groszy a najdroższe ok 18 groszy i chętnie być coś dobrał poniżej obecnie średniej zakupu!
Jednak do czasu moich poziomów kursu lub wzrostu obrotów na conajmniej 2 wzrostowych sesjach to tylko obserwuje ;) Jeśli cena będzie dla mnie interesująca może dokupię do obecnie moich 400 k szt. które to akcje stanową ok 5% wartości portfela.
https://zapodaj.net/plik-DgjFfCkEXa
Sam ich budynek i inne obecne aktywa, wraz z zaniżoną wyceną Sofblue tą warte bliżej 50 groszy na akcje więc póki piłka w grze... tu lepiej pilnować bo w każdej chwili mogą powciągać z prawej bo maj i raporty spółki co raz bliżej.
Już chyba taniej nie kupię ale poczekam jeszcze cierpliwie bo widzę, że coś się szykuje i lepiej popilnować kursu. W weekend na TAO ugrałęm parę złotych, dziś na lubawie 8 tys. zł wykeszowałem zysku na tym wzroście, tam można wejść za dużo większy kesz niż na Inventionie.
Tu mało akcji na sprzedaży i wystarczyło przed sesją położyć niecałe 50 tys. zł na kupno by zrobić +15% do 20 groszy
dziś ponownie ukraińskie spółki na fali i dały mi zarobić, przez świąteczny weekend, miedzy świętowaniem, TAO dało mi sporo zarobić i teraz jadą na nim na kolejne kółeczko. Przez weekend od piątku do wczoraj, 3 kółeczka na TAO- łącznie zysk 49 tys. zł
portfel rośnie, a udział akcji INM spada z tego powodu, ale czy mam sie martwić spadkiem udziału INM w moim portfelu ? ABSOLUTNIE NIE :) Obecnie już bliżej 4% niż 5% :)
Oddałem TAO z kolejnym zyskiem 17 tys zł w przeliczeniu na pln. Dziś muszę się wyspać i nie mam ochoty zarywa ć nocy. Zresztą kasy mam wystarczająco:))
Po realizacji zysków Coal i Milki akcje INM stanowią 4% wartości całego portfela. jak wróci sentyment na rynek njukonekt to udział akcji i invention zwiększę do 25-33%