No i super.
Widać zarząd jest wiarygodny i podchodzi do akcjonariuszy poważnie.
Malo, która spółka z głównego parkietu GPW odpowiadała mi na pytania, jak pisałem, a z NC żadna.
Tutaj widać transparentność. Każdy poważny ruch jest komunikowany, a. dodatkowo co miesiąc, jest wydawany raport ze spółki.
Akcjonariusze są na bieżąco z informacjami z Ekipa Holding.
„Dzisiejszy komunikat spółki Ekipa Holding S.A. zawiera pozytywne informacje dla akcjonariuszy. Prace nad Dokumentem Informacyjnym, niezbędnym do wprowadzenia akcji serii F na rynek NewConnect, są na zaawansowanym etapie. Zarząd planuje złożenie wniosku jeszcze w kwietniu, co oznacza realne przybliżenie do uzyskania pełnej płynności akcji na rynku publicznym. Spółka deklaruje, że spełnia wszystkie formalne wymogi, co dodatkowo zmniejsza ryzyko opóźnień.
Brak aktywnego programu skupu akcji własnych jest neutralny, ale zarząd nie wyklucza jego wznowienia w przyszłości, co może być postrzegane jako pozytywny sygnał, jeśli dojdzie do realizacji.
W najbliższych tygodniach można oczekiwać zwiększonego zainteresowania akcjami spółki – zarówno ze strony inwestorów indywidualnych, jak i spekulacyjnych. Ewentualne ogłoszenie złożenia wniosku do GPW może stanowić katalizator krótkoterminowego wzrostu kursu.”
Znaczna, niemal całość akcji należy do głównych akcjonariuszy, którzy mają te akcje w większości w Lock-up. Są pakiety zablowane (w lock-up) nawet na 10 lat.
Problem jest taki, że na NC nie ma kapitału, bo niemal całość inwestorów jest skupiona na GPW.
Mam wrażenie, że skoro nikt z większych się nie schylił po większe pakiety, to przy dopuszczeniu serii F, nadal nic tu się nie będzie działo. Skąd wiadomo? Tu, nawet ukryty pakiet, postawiony na 3,72 zł potrafił skutecznie zatrzymać marsz w górę.