Przepraszam bardzo ale jak się ta sprężyna naciąga? Od 2018 roku??? To jakaś strasznie długa sprężyna. Spółka leży i kwiczy Sobki dawno juz uciekły a miało byc jak w Lentexie..
Raczej leżała, po objęciu akcji spółka wraca na właściwe tory, może dużo zyskać poprzez spadające ceny ropy jako produktu bazowego jak i zaskoczyć z jakimkolwiek pozytywnym zakończeniem sporów, które za poprzedników zostały spisane na straty. Najbliższe kwartały pokażą kierunek rozwoju jednak w porównaniu do poprzedniego roku jest na pewno lepiej.
na pewno lepiej ??!!! człowieku tutaj nastąpiły epokowe zmiany na plus !!!!!! Własnie w takie spółki na obecnym stanie się inwestuje, bo zysk i rozwój jest pewny nie na 100 ale na 1000% !!!!
?????!!!!!! a skąd ty sie urwałeś chłowieku, że wiesz kiedy, i po ile kupowałem , kiedy oddałem , zeby odkupic etc. etc. Co ty jestes jasnowidz, czy brat trumpa ? tez tak zdrowy jak on.
Dla każdego fakty są inne, zależne od punktu patrzenia i średniej ceny zakupu ... tych co kupowali przed ,,krachem'' w 2019 są pewnie niedobitki, a zdecydowana większość kupowała przez 7 lat w cenach wahających się w okolicy 2 - 3 złotych ... więc Twoje historyczne,,fakty'' panie Pryk to już mitologia, a nie mity ...
A tak widzi to z własnej perspektywy MZabrze i bank Millenium : ... Warto odnotować, że w 2024 r. Mostostal wykorzystał część gotówki do inwestycji kapitałowych. Nabył kontrolny pakiet akcji spółki Polwax (producent parafin i wosków przemysłowych), która od kilku lat znajdowała się w kryzysie. Wejście Mostostalu ma pomóc w jej restrukturyzacji. Analitycy Millennium oceniają, że Polwax ma szansę powrócić do dawnej skali działalności sprzed problemów. Na razie jednak wyniki Polwaksu obciążają konsolidowane rezultaty (III kw. 2024 spółka zamknęła stratą), a kluczowe będzie rozwiązanie długo ciągnącego się sporu z Orlen Projekt, który był jedną z głównych przyczyn zapaści Polwaksu. Mostostal przejął Polwax z myślą o dokończeniu nowej instalacji produkcyjnej „Future”. Decyzja w tej sprawie ma zapaść w pierwszych miesiącach 2025 roku, po analizie opłacalności i konsultacji ze specjalistami. Ewentualne powodzenie projektu i zażegnanie konfliktu z Orlenem mogłoby istotnie podnieść wartość przejętej spółki, jednak na razie zarząd Mostostalu ostrożnie dawkuje informacje.
Mitologiczne fakty Pryka, czy perspektywy na przyszłość ... wybór należy do Was, ja już wybrałem ...