... ok 90 mln pln zysku netto przypadającego akcjonariuszom. Wartość księgowa grupy kapitałowej to ok 550 mln bez uaktualnienia wartości dużej części aktywów w bilansie. Czy 4,3 pln to dużo? Czas pokaże.
Wiele spółek nie wypłaca dywidendy a wraz z ich rozwojem wycena akcji wzrasta po kilka tysięcy procent. Tu jest podobnie firma "rośnie" więc przyjdzie czas również na wzros kursu. Gdyby Twoją logika była prawdziwa to nie byłoby gield akcji na świecie. Ja kupiłem na tym panicznym lecz niczym nie popartym spadku i teraz daje sobie 2-3 lata. Zdecydowanie mamy tu większy potencjał wzrostu niż spadku. A co robisz Ty i reszta pesymistów z forum to powiem Ci szczerze jest mi to obojętne.
Dnia 2025-04-10 o godz. 15:25 ~Max napisał(a): > No znowu bajki opowiadasz. > A czym było IPO po ponad 10 zł., 14 lat temu ? > No czym ? > Chociaż się domyślasz ? > xD
Tobie Maksiu można 1000 razy powtarzać i tak nie dotrze .
Jak działa posiadanie akcji Możesz zainwestować swoje pieniądze w konkretną firmę, kupując te (akcje) udziały. Kiedy firma emituje nowe akcje, otrzymuje pieniądze, które zainwestowali inwestorzy. Nabywających akcje nazywa się akcjonariuszami. W zamian za inwestycje stają się oni współwłaścicielami tej firmy.
Podstawową zasadą panującą w spółce akcyjnej jest brak odpowiedzialności po stronie jej akcjonariuszy. Spółka akcyjna odpowiada za swoje zobowiązania własnym majątkiem, a ryzyko akcjonariuszy ogranicza się do możliwości utraty wniesionego wkładu. Od zasady tej istnieją tylko nieliczne, określone przepisami wyjątki
Dokładnie. Wartość rynkowa aktywów rośnie. Zadłużenie nie to co w 2016 kiedy był w nagorszym rynkowym momencie problem z rolem obligów.
Zadłużenia finansowego coś około 300 mln i rozłożone na lata.
Popowice otworzyły nowy rozdział- nowy segment który zyskami przekracza pierwotną działalność.