Ja rozumiem, że chcą chronić pozycję i zdusić wzrosty w zarodku, ale możliwe są 2 dni silnych wzrostów, zadłużą się po uszy i potem będą wychodzić z pozycji x lat. Na co to komu, są lepsze spółki do szortowania przecież
Nigdy nie wiesz, ile papieru wysypali, a ile odebrali od spanikowanych.. ile poszło stop losów. ile zbiorą jutro, na przykładowym powrocie do 16,60. Oni to wiedzą i mają to wyliczone.
Dla mnie wyniki są ok, zacznie się zjazd z odsetek to zaczną się większe zyski. Czasu mają coraz mniej. Widać, że energetyka zaczyna mocno pozytywnie działać na wyniki, i będzie to kasowało straty na klientach. W końcu społeczeństwa ubywa.
Jak przetrzymają do jutra to w ortexie zobaczymy, ale śliskie są takie inwestycje jak na mój gust na mniej płynnych spółkach, w końcu nie jesteśmy już w w20
Wyniki za IVkw moim zdaniem okej, ale nie sprostaly oczekiwaniom. Wszyscy chyba liczyli, ze w 1 kwartal zarobia to co przez 3 poprzednie. Caly rok 2024 super. Ponad 700mln zysku netto, wzrost r/r 150%, przychody w gore, koszty inwestycyjne 1,1mld mniej niz zakladano, realizacja Drzezewa wyprzedza plan. Rece pod tylek, siedze i czekam.