A posłałem, że to wielkie dni zakupów. Dobrze, że dobrałem. Szkoda, że nie mam kasy na większe zakupy. Trump pisał dzisiaj "kupować" w każdym razie GPW oczyszczne z dawców kapitału.
A czy coś się zmieniło, że jest nieobliczalny, nie ,jest coraz bardziej nieobliczalny- może sam gra na tej giełdzie? A co do kursu jutro to nie powiedziane ,że się coś zmieni .
Po za tym zawiesza ,odwiesza, zmienia decyzje ,które są ważne dla gospodarki światowej z dnia na dzień.To jest gość któremu nikt już nie zaufa w żadnej sprawie. Ale na giełdach rollercoaster gwarantowany.
Dnia 2025-04-09 o godz. 20:15 ~nina napisał(a): > Jak dużo wzrośnie to sprzedam ,a nie kupię.
To jest zmiana fundamentalna dla całej gospodarki światowej (na 3 miesiące i raczej tak zostanie tylko niskie wzajemne cła ) , cła 10-15% są zdrowe , cła 40-80 % to szaleństwo , nie mówiąc o 125% na Chiny , te wszystkie cła były zasłoną dymną , (bo on w kampanii mówił o cłach na chiny 65%) żeby wprowadzić cła na Chiny , a to fortel śmierdzący był , zamienili shorty na longi i setki miliardów zarabiają (znajomi królika) rozgrywają Chiny przy okazji .
Sprzedaj po 66 jak już musisz, przy poziomach 40-42 można rozważyć zakup. Ja uparłem się na zakup po 39, ale raczej nie zrobią mi tego prezentu. Oddam po 150. Od maja już stawka wzrośnie do 155.