• obroty Autor: ~Jambo [80.238.119.*]
    czesc, wycena techniczna mi pokazuje w wariancie negatywnym 18-19 zl, perspektywa roku. ale obrot jest za maly do obliczen, raczej to wplywy czynnikow makro. no i to odniesienie do danych historycznych, wiec zawsze z bledem. robiliscie analizy? wiekszosc chyba ma strategie "trzymaj" bo tutaj ewidentnie jest spokojnie.
  • Re: obroty Autor: ~abc [37.225.14.*]
    Techniczne bardzo silne wsparcie jest na poziomie 20 zł.
    Należy pamiętać, że analiza techniczna nie zawsze się sprawdza.

Myślę, że mam 70% szans, że zaliczymy poziom ok 20 zł tzn może być minimum 19 zł jak i 21 zł.

Miałem podobna sytuację na innej spółce kurs spadał od poziomu 7 zł i bardzo silne wsparcie było na poziomie 5 zł ... każdy tam czekał na kupno jedni po 4,90 drudzy po 5 trzeci po 5,10 ... w rzeczywistości minimum było 5,60 a jak ktoś chciał kupić większy pakiet to taniej niż 5,90 nie dało rady ... a z kresek wychodziło, że powinno być 5 zł

Obecnie mamy mocno rozchwiane rynki i przy panice poziom ok 20 zł jest możliwy ale czy tak się stanie?
  • Re: obroty Autor: ~Q2 [89.171.73.*]
    Zbyt niska płynność na AT.
    Niedługo będzie rekomendacja dywidendy.
  • Re: obroty Autor: ~tester [81.219.10.*]
    Jakby wyłączyć emocje makro to mamy średni kurs z drugiej połowy 2023 w wysokości 30,94 a szacunki ebitda porównywalne z tą sprzed roku 8,6 mln i wzrost przychodów i zysku operacyjnego 8-9%. Regularnie płacona dywidenda plus skupy akcji.
  • Re: obroty Autor: ~Trolll [88.156.142.*]
    Po oczyszczeniu z wydarzeń jednorazowych i Perfectbota jest 6 mln netto vs 4,8 mln netto w ub. roku. Ponad 20% do przodu operacyjnie.
[x]
FABRITY 1,12% 27,20 2025-09-12 16:46:39
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.