czesc, wycena techniczna mi pokazuje w wariancie negatywnym 18-19 zl, perspektywa roku. ale obrot jest za maly do obliczen, raczej to wplywy czynnikow makro. no i to odniesienie do danych historycznych, wiec zawsze z bledem. robiliscie analizy? wiekszosc chyba ma strategie "trzymaj" bo tutaj ewidentnie jest spokojnie.
Techniczne bardzo silne wsparcie jest na poziomie 20 zł. Należy pamiętać, że analiza techniczna nie zawsze się sprawdza.
Myślę, że mam 70% szans, że zaliczymy poziom ok 20 zł tzn może być minimum 19 zł jak i 21 zł.
Miałem podobna sytuację na innej spółce kurs spadał od poziomu 7 zł i bardzo silne wsparcie było na poziomie 5 zł ... każdy tam czekał na kupno jedni po 4,90 drudzy po 5 trzeci po 5,10 ... w rzeczywistości minimum było 5,60 a jak ktoś chciał kupić większy pakiet to taniej niż 5,90 nie dało rady ... a z kresek wychodziło, że powinno być 5 zł
Obecnie mamy mocno rozchwiane rynki i przy panice poziom ok 20 zł jest możliwy ale czy tak się stanie?
Jakby wyłączyć emocje makro to mamy średni kurs z drugiej połowy 2023 w wysokości 30,94 a szacunki ebitda porównywalne z tą sprzed roku 8,6 mln i wzrost przychodów i zysku operacyjnego 8-9%. Regularnie płacona dywidenda plus skupy akcji.