Spekulacji troche jest, ale raka coraz skuteczniej leczą. Wystarczy sie rozejrzał, że coraz więcej ludzi zostaje wyleczonych po diagnozie. Znam osobiście już kilku więc cos w temacie się ruszą.... ale czy tu tak będzie??
Prawdopodobnie znakomite wyniki w badaniach w walce przeciwko glejakowi mózgowemu. To by była rewolucja na skalę światową . Dlatego rezygnują z badań w innym kierunku, co się wiąże z rezygnacją dofinansowania.
Dokładnie i nie tylko glejak ale ogólnie nowotwory mózgu, zobaczcie, że pod koniec sesji na kupnie pojawiło się 14 tys akcji... Kto zrozumiał info, ten szybko chciał zbierać...
Firma prowadząc kilka lub kilkanaście badań, wybrała ten kierunek, gdzie najbardziej obiecujące są rezultaty badań. Dodatkowo byłby to przełom w leczeniu nowotworów i nie dziwi, że rezygnują z innych badań.
Decyzja ta spowodowana jest zmianą zakresu badań translacyjnych w kierunku guzów, których leczenie może wykorzystać nowoodkryte cechy RVU305 związane z przekraczaniem bariery krew-mózg, takich jak glejaki i nowotwory silnie przerzutujące do mózgu” – czytamy w komunikacie.
Każde dofinansowanie ma dokładnie określone warunki, skoro jak tu piszecie zmieniło się zastosowanie tej cząsteczki to też dofinansowanie z obecnymi warunkami jest jakby nieaktualne i wymagane jest wystąpienie o nowe z nowymi warunkami.
Pewnie chodzi o ewentualne rozliczenie takiego dofinansowania czy zrealizowane badania były zgodne z założeniami.
Sensowne jest to co napisałeś, ale nie zgadzam się. Raz dane dofinansowanie się wiezie do końca za wszelką cenę, choćby wyniki nie zachwycały. Skoro rezygnują z dofinansowania, żeby rozwijać cząsteczkę w innym wskazaniu, to albo już uzyskali sponsora na taki rozwój, albo są pewni że za chwilę go pozyskają. Można też przypuszczać, że będzie to znacznie wyższe finansowanie, niż to z którego zrezygnowali.
Podszedłem do tego od strony bardziej formalnej, biotech z uwagi na komunikaty powiedzmy medyczne to zupełnie nie moja bajka, a jestem tu tyłko dlatego że mój model szukający spółek najbardziej atrakcyjnych pod kątem AT wskazał mi tę firmę. Akcje kupiłem wcześniej, później sprzedałem wszystko, następne kupiłem w tamtym tygodniu a wczoraj zwiększyłem zaangażowanie razy dwa.
Skoro bardziej siedzisz w tej branży to zapewne Ty masz rację , ja po prostu miele kwitami grając często pod odbicie zdechłego kota.
to tak jak byś miał finansowanie na ulepszenie technologii odwiertu i testując ją dokopałbyś się do ropy. Szkoda byłoby ci trochę kasy na tą technologie ulepszania odwiertu, ale porzucasz projekt jak widzisz, że x-razy więcej i szybciej zarobisz na wydobyciu tej ropy (na którą nie stawiałeś) robiąc odwiert metodą tradycyjną