2009-08-05 Czy Rafamet ma pomysł lub wdraża jakiś projekt ograniczający koszty własne w związku z umacniającą się złotówką?
Koszty własne w związku z aprecjacją waluty krajowej ulegają zmniejszeniu. Co oczywiste, silna złotówka negatywnie wpływa na wartość przychodów ze sprzedaży wyrobów i usług. Udział sprzedaży dewizowej do sprzedaży ogółem wyniesie w 2009 r. ponad 85%.
z pb inwestor
pytanie było o działania wenątrz spółki (oszczędności wewnętrzne typu ograniczenie kosztów stałych) a odpowiedz sami osądzcie!!!!
o braku aktualizacji strony internetowej już niechce mi się pisać-opóźnienia wielotygodniowe np.ostatnie wydarzenie w spólce jest 7 lipca a jest 19 sierpień
żeby tak szanowali akcjonariuszy mniejszościowych!!!!!!!!!!
Jaja sobie gość robi albo nie wie jak działa zarząd w polsce i poco się prowadzi się działalność gospodarczą bo chyba po to żeby zarabiać a nie zespół piesni i tańca wozić po Maroku
ps. pamiętacie pływaków sponsrowanych przez rafamet przed pekinem-kasa wydana a nikt o nich nie słyszał i nikt ich nie widział. Firma miała wówczas strate za 2007 netto a ówczesny prezio mówił że są w świetnej kondycji.. Kasa jak krew w piach.
po dwóch latach dofinansowania nową emiscją efekt 10 groszy dywidendy.
"g g "i " pracus" - to ta sama osoba ,ktora prowadzi ze soba glupawa korespondencje,
forum akcjonariuszy GPW to nie miejsce na korespondencje frustrata jak wyzej /zapraszam na terapie do psychologa / ,
po tym raporcie nie wiem czy smiac sie czy płakać znowu zysk w dół po pierwszy pólroczy zysk netto w euro w dól a prezes zapowiadaał rekordy to sie do prokuratora nadaje
Super prezes. Ja zawsze daję go za przykład. Uważam, że tylko takich powinni wybierać na stanowiska gdzie państwo ma większość. Inwestorzy zawsze będą mogli później kupić jako '' w likwidacji'' lub ''w upadłości''.
Gratulację dla zarzadu za wspaniałe wyniki. Wszystko wskazuje, że za rok 2009 to RF pobije rekord na pozycji - strata netto. pzdr