• Eurotel a cła Autor: ~hyg [89.239.96.*]
    Właśnie przeczytałam, że po tym całym zamieszaniu z cłami, ceny amerykańskich telefonów mogą wzrosnąć o 41 % Dla spółki to dramat, gdyż w ostatnich latach firma na tym sprzęcie zarabiała krocie. Eurotel, który ma już problemy, teraz dostał kolejny cios. Obawiam się że po ogłoszeniu w kwietniu wyników za 2024 rok, kurs może spaść poniżej 15 zł. Czy mam rację przekonamy się już za chwilę.
  • Re: Eurotel a cła Autor: ~rabin [31.0.88.*]
    Jakie telefony są produkowane w Ameryce?, czy UE podniosła cła na telefony produkowane w Chinach?
    Spółka komunikowała ostatnio o wykorzystaniu kredytu, czy przypadkiem nie było to związane z zatowarowaniem?
    Skoro przewidujesz 15 zeta to czym prędzej sprzedaj, odkupisz wszak po 15!
  • Re: Eurotel a cła Autor: ~hyg [89.239.96.*]
    Tak zrobiłam. Sprzedałam w okolicach 20 zł i czekam na raport za cały rok ( w czwartek ). Chcę odkupić w przedziale 10-15 zł.
    Telefony są produkowane w Chinach ,ale przylatują do Gdańska z USA. Widzę, że chcesz zabłysnąć wiedzą, ale aby się kompromitujesz. Nic nie wiesz o Eurotelu, ale zabierasz głos. Na naszej giełdzie jest wielu takich wszystko wiedzących inwestorów jak ty. Dzięki temu udaje mi się zawsze być krok przed nimi.
  • Re: Eurotel a cła Autor: ~rabin [31.0.94.*]
    Brawo Ty!
    Człowiek zadaję pytania i otrzymuje odpowiedź!
    Gratuluję timingu
  • Re: Eurotel a cła Autor: ~Robert [31.0.94.*]
    @hyg
    A nie łatwiej będzie wozić telefony prosto z Chin do Europy i omijając cła o których piszesz ?
    Jak amerykanie chcą mieć cła i wysokie ceny to niech mają.
[x]
EUROTEL -1,90% 30,90 2025-10-13 16:49:10
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.