W takie dni człowiek zastanawia się na kupnem bo to że od czasu do czasu robią takie numery to każdy wie ale jak spółki zyski przynoszą takie same lub większe to jedyna okazja żeby kupić. Nawet na bananie takie numery ostatnimi laty są super bo można zarobić nieźle !!! Czy to tutaj czy na innych spółkach np. moje założenie na jednej spółce było jak spadnie do 55 to biorę i dzisiaj kupiłem a jestem pewien, że w przeciągu dwóch tygodni zarobię ponad 10%. Tutaj dokładnie jest tak samo tylko czas będzie dłuższy i zarobek z innych spółek tutaj inwestuję.
@Polak tym razem nie łapałbym spadających noży. Indeks ekonomicznej niepewności osiągnął wartości wyższe od tych w 2020 roku podczas globalnej pandemii. Spodziewałbym się odbicia zdechłego kota i z czasem dalszych spadków indeksów.
Nałożone taryfy celne uderzą najbardziej w USA i tam moim zdaniem będziemy z czasem obserwowali największe obsuwy rynku. Obniżki stóp procentowych w Polsce będą osłabiały PLN i GPW.
Duża uwaga będzie przykładana do modyfikacji łańcuchów dostaw i reshoringu ostatecznie wygranymi będą nudne spółki typu value z dużą dywersyfikacją na branże przemysłowe, wspomagane przepływami pieniężnymi w ramach różnych programów pomocowych, infrastrukturalnych czy zbrojeniowych.
A co Exol w tym środowisku? Moim zdaniem jest w wyjątkowo korzystnej sytuacji. Ma dobry bilans, dowiódł, że jest w stanie nie tylko utrzymać ale i powiększać udziały rynkowe, wie gdzie są jego przewagi konkurencyjne ale i gdzie występują zagrożenia a przede wszystkim właśnie zakończył inwestycję w Płocku, która będzie dla niego trampoliną do dalszego skalowania biznesu. Liczę, że publikowane w tym roku okresowe wyniki finansowe wesprą jego kapitalizacją giełdową będąc jednocześnie amortyzacją spadków jakie będziemy obserwowali na rynkach.
~Piotr myślę, że skuszę się na powiększenie pozycji na pewno przy 2,15 a jak nie zejdzie to będę pluł sobie w brodę, że teraz nie brałem. Niestety logiki nie ma jest tylko fart.
Piotr tak jak myślałem tutaj no cóż kupiłem ale mało ale inne brałem w ciemno i tak np. mam już zarobek 10% w dwa dni na kilku spółkach. Osobiście interesuje mnie tylko co spólka sobą reprezentuje i jakie ma zyski a każde inne wyliczenia, słupki, wykresy itd, nie interesują mnie i póki co zawsze dobrze na tym wychodzę. Natomiast takie spekulacje typu srovid, tramp, wojna itd. są robione celowo żeby wystraszyć mało inteligentnych aby inteligentni zarabiali. Zobacz na ENT brałem teraz po 55 i już jest dobrze a będzie lepiej, tak samo tutaj biorę i śpię spokojnie bo nie ma szans tutaj wtopić jest za to ogromny potencjał do niesamowitego zarobku.
Tak jak myślałem sprawdza się zawsze, brać jak reszta się boi i za każdym razem dobry zarobek. No cóż ludzie mają problem z myśleniem i idą jak stado baranów na rzeź, wtedy nieliczni zarabiają. Zarobek zainwestowany tutaj czeka na super zarobek, a tymczasem czekam na następne jakieś informacje, które zwalą giełdy. Powodzenia
To że giełdy to największy przekręt na legalu to nawet dziecko wie, tutaj liczy się tylko fart i przewidywania. Najbardziej mnie śmieszą ci co dają nabrać się na wykresy i tym podobne. Natomiast po wpisie kolegi li widać, że niezła wtopa musiała być i to nie tutaj tylko na innych spółkach, dlatego tutaj jest pewna inwestycja na której nie można stracić bo w najgorszym razie swoje wyciągniesz a jest perspektywa ogromnego zysku. Jak wyżej to wszystko fart.
A jesteś pewny że nie zrobią wezwania pewnie większość akcji już mają i jedna decyzja nie ma notowań mają prawo a jakie zyski tu widzisz w 2027 roku ha
Jestem pewien na 99,9 %, że nie zrobią wezwania i jest kilka faktów, które świadczą o tym ale to już niech każdy interpretuje we własny sposób. Takich bzdur o wezwaniu to tutaj było mnóstwo a wymyślają je dzieci bez wiedzy. Natomiast zyski na 27 jakie będą to będzie widać już od 3-4 kwartału w tym roku biorąc poprawkę na to co otworzą w Brzegu w 26 r. Biorąc nawet twój tok rozumowania to kupując po 2,2 - 2,5 i patrząc na wartość księgową, która idzie non stop w górę i inne to za rok nawet gdyby wykupili to jesteś przynajmniej 50% do przodu ale tak jak wcześniej pisałem jestem przekonany granicząc z 100% pewnością, że nic takiego nie będzie bo nawet analitycy zajmujący się tylko przewidywaniem inwestują tutaj spore środki. Wyprzedzając twoje pytanie, wszystko masz na stronach wystarczy poszukać.
Oceniaj sam bo inwestujesz swoją własną kasę i nie sugeruj się głupotami wypisywanymi ani przez jednych ani drugich, tym bardziej nie dawaj się zastraszać ani manipulować. Zawsze rób tak jak uważasz bo nikt nie powie Ci prawdy tym bardziej w TV i innych mediach.
~RudyDoBudy poza jednym wszyscy tam dali ciała, dlatego trzeba głosować na BRAUNA bo on ma ogromne poparcie i jest poza układem dlatego tak się go boją bo nic na niego nie mają.
Dzieciakom się wydaje, że jak będzie więcej polityki to będzie też więcej pieniędzy. No i mają rację. Wydaje im się. PS. A na tytułowy spacer który dzieciak poszedł w weekend? Czy siedział weekend cały przed kąkuterem i w ekran się gapił, a teraz ... robić się nie chce, tylko politykuje?
~wacek 100% racji poza mentzenem bo on dosiadł się do stolika razem z młodymi, dlatego pozbyli się twórców konfy bo kaczor im kazał. Tym samym z konfy zrobili PISdu 2
No dobra, ale jak przypuśćmy w drugiej turze Mentzen będzie się mierzył z POpaprańcerm to nie pójdziesz i nie za głosujesz na niego bo to nie Braun ??? Pewnie, że Braun byłby lepszy od Mentzena ale ja już wolę aby Konfa sie dogadała z pisowcami w tym momencie bo jak różowa Rafalla zostanie prezydentem to tak rozwalą ten kraj, że nie będzie co zbierać.
Zastanów się czy chcesz zmiany czy po staremu ?!?!?!!? Braun ma ogromne poparcie i tego się boją dlatego mentzena pokazują w TV żeby głosy odebrać Braunowi. Widziałeś w TV kogoś z poza układu ???? Nie i propaganda dalej taka sama. Sondaże to ściema bo jak zrobili w GW i odebrali 18 000 telefonów to Braun miał 65 % wtedy stwierdzili, że zaszła pomyłka i unieważnili ha ha ha. Pamiętaj, że to ostatnia szansa na normalność i po wyborach będzie za późno, więc zapoznaj się z faktami i dowodami na temat mentzena. Młodzi pozbyli się twórców konfy dzięki, którym zaistnieli tzn. Brauna i Korwina ponieważ posprzedawali się ale umiesz korzystać z klawiatury to poszukaj, wszystko est w necie. Na początek posłuchaj Brauna co mówił w kanale zero na temat mentzena i młodych z konfy, w innych wypowiedziach również, potem posłuchaj co mówił mentzen rok temu a co mówi teraz z wisieńką na torcie co powiedział po spotkaniu z dudusiem !!! Na pewno tego chcesz ???? Wiadomo, że kolorowy to zero i dno razem z klaunem z tvn, o pisie nie wspomnę ale jedyny z ogromnym poparciem, który wywróci stolik z magdalenki i zrobi coś dla Polski i Polaków to BRAUN !!