Myślenie Jadzi ... Jak coś w zamierzchłej przeszłości kosztowało kiedyś 6 zł to będzie kosztować tyle samo za 2-3 lata . Wytłumaczę to w ten sposób ... Skoro panna straciła wianek nie jest w tej chwili warta tyle co przed jego utratą . Dotarło ?
Firma będzie działać jak działała tylko laicy z giełdy myślą że jak zainwestują 10/20k PLN to nagle staną się milionerami. Czasami nawet nie znają profilu firmy rynkow zbytu wyników finansowych ba nawet branży nie znają. Tylko skoro spadło albo bardzo spadło to urosnie. Nie nie przeszkadza nam dawca kapitału Jadzia przeszkadzają tylko jej brednie.
Powiem Ci tylko jedno portfel z 2025 roku osiągnął w tym momencie ponad 100%. Muszę szykować ponad 40k na podatek od zysków kapitałowych :))) a ty kupuj protektor bo i ponarzekaj na zarząd.
Jadziu, facet Leszcz zarobił 400 tys. Na 15% spadku. Policz ile musiał wpłacić. Potem pomysł czy ktoś z taką kasa siedzi na Bankierze. Potem zastanów się czy jak siedzi na bankierze to na spółce której akcji nie ma. Nie ma sensu rozmawiać...:)
Mistrzu jak policzyłeś 400k ? Wiesz jaki się płaci podatek od zysków kapitałowych? Pozatym wspomniałem o portfelu a nie jednym walorze. Ja mam średnio 6/7 różnych pozycji w jednym czasie i i short na wigo20 jest jednym z nich tak jak m in long na zlocie Dadelo czy kilku innych.
Wszystkich pieniędzy nie postawiłam na Protektora. Krach na gieldzie trwa, nie wiadomo co jeszcze się wydarzy. Inne spółki, które wydawały mi się dobre i bezpieczniejsze niż Protektor też bardzo spadają.. Trzeba czekać, a potem się obkupić na nowo.
Na tym to polega że obserwujesz trend i się do niego podłączasz a jak się okazuje pomyłka wychodzis i szukasz innej okazji. I dzięki temu rok dwa trzy kroki na przód a czasem jeden krok wstecz i pomału wsponasz się na szczyt.
Obserwujesz trend i sie podlaczas a jak sie okazuje pomylka to powtarzasz jak leszcz kolejne 10 razy. Leszcz pokaz jeden post gdzie informujesz ze ustawiasz sie po krotkiej stronie rynku, na pewno taki jest bo przeciez piszesz o kazdym ruchu
Jadziu. Jak coś to z art 190a możesz zgłosić leszcza:) to już uporczywe nękanie. Jednak po poziomie intelektualnym dostrzeganym we wpisać może okazać się, że ze względu na wiek nie przypiszemy odpowiedzialnosci z k.k. :) a na poważnie: po co prowadzisz te rozmowę. Facet wziął sobie Ciebie za cel i źródło podnoszenia własnego ego. Takich ludzi soe unika a nie dyskutuje. No chyba, że masz syndrom sztokholmski.
No to jakie.masz te pozycje? Konkretnie napisz na czym niby zarobiłeś? Zarobiles na wzrosvie akcji z wig20 bo ciągle o wig20 piszesz i jednocześnie.obstswiles shorty na wig20?
A wiesz co to są kontrakty jako zabezpieczenie akcji ? Na pewno nie akurat w tym momencie nie mam nic z wig20 na longa ale milem CDR zamknięty na plus. Ale Ty się nie przejmuj już zaraz będziesz mogła kupić większą ilość PRT 1.15 coraz bliżej.
Jak ta spółka jest oblegana przez takich leszczy jak ty, co ze stratą wszystko sprzedają, to rzeczywiście może tak być...Obym się mylił...stado owiec do strzyżenia zawsze się znajdzie, oby nie tu...