Ja również wysłuchałem w całości konferencji. Staram się robić to regularnie i bez bicia huraoptymistycznej piany mogę stwierdzić, że była to pierwsza od dłuższego czasu konferencja, która nieco ociepliła stosunek do spółki (moje wypowiedzi nt. wcześniejszych konferencji są w postach pod daną konferencją). Co na plus? 1. Zarząd wreszcie zdecydował o modelu biznesowym i kierunku monetyzacji (poza Barcleysem chyba będą konsekwentni) i to jest najistotniejsza wiadomość. 2. Koniec bajek pt publikacja kosmicznych prognoz - to bez wątpienia wzmocni wiarygodność spółki 3. Ograniczenie historii lejków, itp. "wiarygodnych źródeł" - liczą się podpisane umowy (trwanie w lejku "kanadyjskiej agencji" tylko potwierdza niską wiarygodność tego narzędzia) 4. Ograniczenie kosztów (ale to już było wiadome od SF 2024) 5. Realna szansa na samofinansowanie działalności (bez R&D) Minusy: 1. Chyba jednak obawa o stabilność sytuacji na świecie (stąd mądra decyzja o "przeskoku" z administracji na komercję) 2. Przytoczony wyżej "kanadyjski kontrakt" (gdyby on wypalił (naj w historii), to dzisiaj mielibyśmy 3 cyfry zamiast 2) 3. Pobrzmiewająca gdzieś w tle emisja na cele rozwojowe - nie kwestionuję zasadności, czy celu, ale emisja to zawsze 1-2 miesiące bujania i zbędnego hejtu.
Generalnie jednak pierwsza od dawna konferencja na plus.
No bo nie ma tam podstaw do wzrostów, ale póki co się z nich cieszę bo tam jestem udziałowcem. Ale tak samo jak tutaj piszę że albo pojawi się tam info pod co tak rośnie...albo za chwilę się to zwali. Pomimo że tw dwie spółki DataWalk i Bioceltix są zupełnie z innych branży, to i tutaj i tutaj kupuje się kota w worku. Jedyne różnica jest taka że na Bioceltixie ma on kiedyś rzekomo z worka wyskoczyć, a na DataWalk już parę razy wyskoczenie ogłaszali i nadal nic, same straty.
I na Orlenie i na KGHMie byłem jeszcze parę dni temu. Na Orlen być może wrócę, z taką dywidendą jak tam mają powinno rosnąć...przy czym naradzie wisi nad nimi ryzyko spowolnienia czy jakiś kolejnych konwulsyjnych posunięcie Trumpa .
michas..daj na wstrzymanie typowy podnietek ,ktory uwierzyl ,ze skaczac po spolkach jest sie inwestorem i to postanowil obwiescic swiatu nalezysz do tzw. "masy". ( groszolapow). przynudzasz