Roszady w akcjonariacie to tu były w 2023 i 2024 kiedy arbitraż dopiero sie rozkrecal. Nie wiadomo gdzie poszły akcje od Elbita. Może do Rumuna a może do Ragnara a może jeszcze gdzie indziej bo na pewno nie w ulice. Teraz kto ma mieć to ma a kto chce mieć musi brac z prawej. Oficjalnie akcje wciaz ma tylko Kemper Davidson. Reszte w teorii ma ulica. Ale tylko w teorii...
Spokojny ty tylko smutki i żale tu wylewasz. Po co tu siedzisz w takim razie? Arbitraż wygrany czy przegrany co za różnica? Nie o to przecież chodzi. Tylko o spółdzielnie która zrobi pompę. Przy tej ilości akcji i kapitalizacji tu nawet biedna spółdzielnia da radę.
On chce kupić po taniosci przed ogłoszeniem wyroku by zminimalizować ryzyko. To proste. Wypisuje tu kocopoly o beznadziejnej sytuacji spółki. Wiadomo ze różowo nie jest ale to juz od dawna jest w cenie. Spółka kiedyś byla notowana po 1000 PLN a teraz po 2.5x PLN. Rynek wycenia aktualna sytuacje na 2.5 PLN i tyle. Nie widać wielu chętnych do sprzedaży poniżej 2.5 PLN. Nawet panika na giełdzie nie pomogła zrzucić notowań choćby o 5%. Wszystko co źle poszło w tej spolce jest juz w cenie.
Od dawna pojawiają się tu brednie o mitycznych akcjach które czekają na połączenie. Akcje z 2014 roku od dawna są połączone, i wrzucone w rynek, w ogromną stratą.
Punkt C4 Akcje Zwykłe Nowej Emisji, Akcje Obligatariuszy, Akcje Zastrzeżone i Akcje Dodatkowego Plasowania będą pod względem praw głosu, prawa do dywidendy, ZBYWALNOŚCI oraz innych praw równorzędne w stosunku do Akcji Zwykłych.
Akcje z 2014 dostały ten sam numer ISIN NL0000686772 co wcześniejsze akcje https://www.kdpw.pl/uploads/documents/onp/2014/2014-11-12-onpz2014052-rejestracja-akcji-plaza-centers-pod-kod-notowany-spelnienie-przeslanek.pdf
Ze ten sam ISIN widać tu https://www.gpwbenchmark.pl/pub/BENCHMARK/files/PDF/historyczne/2013_12_20_WIG.pdf
Zmiana ISIN nastąpiła po resplicie.
A zatem nie ma zagrożenia podażą mitycznych akcji Elbita. To co jest zebrane, kisi się w oczekiwaniu na wybicie. I nic nowego nie pojawi się.
Pytanie z oślej ławeczki . Na czerwonym pasku dzisiaj pisało. Wszyscy Inwestorzy wyprzedają akcje ...No dobrze w porządku. A jeśli zamiast tego na tym samym paseczku byśmy napisali : Wszyscy Inwstorzy kupują akcje ......Spokojniutki , która informacja byłaby prawdziwa ? Ta pierwsza czy druga ?
Żeby ktoś mógł sprzedać , ktoś musi kupić. Tak , ze te dwie informacje są jakie są...........Teraz trochę trudniejsze pytanie, ale też z oślej ławeczki. Co jest scalenie akcji w grze giełdowej czy też w inwestycji giełdowej.?
Dnia 2025-04-07 o godz. 21:21 ~Rysiek napisał(a): > Żeby ktoś mógł sprzedać , ktoś musi kupić. Tak , ze te dwie informacje są jakie są...........Teraz trochę trudniejsze pytanie, ale też z oślej ławeczki. Co jest scalenie akcji w grze giełdowej czy też w inwestycji giełdowej.?
w przedszkolu zongluja takimi pytaniami... tam szukaj odpowiedzi
a co jak ludzie uwierzą w te Wasze mistyczne i mityczne zbieranie kwitów pod meeega wystrzał w przyszłości a wyjdzie pupka blada bo arbitraż jednak nie pójdzie po tak dobrej myśli ??
Wszyscy tutaj pięknie piszecie, żartujecie - ale za ludźmi stoją prawdziwe historie
A jak ja pisze że spadnie to jestem bleee bo nie po Waszej myśli - zabawne
I wiem Rysiu że wydaje Ci się iż dystans, zabawa i żarty są zawsze fajne - ale niestety tak nie jest Za to widze Twoje wyrachowanie i wyrafinowanie - myślenie jak u szachisty - za to szapchapeau bas z mojej strony
ja już się nie będę wypowiadał ale przestrzegam wszystkich przed wiarą w meeega wynik arbitrazu i wzrost kursu x5 / x10 bo mnie takie igranie już nie bawi
niechaj nikt nikogo nie poucza ale sam sie uczy....pamietacie atmosfere przy Bumechu po 1,5 zl albo Greenx po 35 gr...a jak wyszlo to kazdy juz wie....nie twierdze ,ze tutaj beda kokosy ale i nie zaprzeczam....najlepszym rozwiazaniem jest analiza argumentow obu stron i podjecie odpowiedniej decyzji...