Nawet bankrut w upadłości Rafako codziennie rośnie, a tu strasznie panika. Tak będzie dopóki nie dowiemy się o nowych kontraktach. A niech spada nawet do 20 gr będzie można tanio dokupic i usrednic
Zarząd narobił bałaganu tą sprzedażą swoich udziałów, teraz wszyscy myślą, że firma bankrutuje, a oni zarobić chcieli, bo wiedzieli, że po ogłoszeniu emisji akcje mocno polecą w dół. Dlatego tak się pospieszyli z tą swoją wyprzedażą, normalnie to by jeszcze poczekali i drożej sprzedali, ale emisja się zbliżała. Teraz potrzeba czasu, żeby jakieś zaufanie inwestorów odbudować, bo zagrywka była bardzo nieładna, nie pomyśleli o drobnych inwestorach i panice jaką wywołają.
Jak wolisz zamrażać pieniądze to pewnie jest taka szansa że za jakiś czas będzie odbicie - tu średnio raz w roku w okolicach lutego marca mamy podbitkę o ok 40% w tym roku była inne 300%, więc może za rok będzie podobna. Do tego czasu powolny spadek.
Przestań naganiać jakie szoruje po dnie ? Dno masz na 0.80 PLN. Chcesz kupować uśredniać kupuj ale sama dobrze wiesz że za jakiś czas jak emocje puszczę sprzedaż w nerwach z mega stratą. Trendu nie zmienisz możesz się tylko do niego podłączyć.
Rozumiem, że złość wynika z tego, że jest spora szansa na odbicie tego kursu, a ty sprzedałeś z dużą stratą. Poczekamy, zobaczymy, może coś nowego się pojawi. Tak jak wyskoczyło tych dwóch pajaców, co sprzedali akcje, tak samo może nas zaskoczyć jakas pozytywna informacja, oby.
Ja mam bo zrealizowałem :) Ty nie bo przebierasz nogami żaby tylko podbitka była. Posłuchaj się starszego kolegi tnij stratę jak jest okazja zanim nie będzie za późno
Jeżeli główni akcjonariusze pozbywają się szybko milionów akcji to jaki sygnał wysyłają do tego rynku? Sygnał, że nie warto tej spółki dłużej trzymać, bo będzie tylko gorzej. Oni chyba wiedzą więcej niż my więc padł blady strach, że jakieś trupy z szafy się zaczną wysypywać . Minie dużo czasu niestety zanim się spółka z tego wygrzebie i my przy okazji.