Niestety marny wolumen 100K akcji zrobiono marnymi 20K akcjami .Kompletnie nie robi wrażenia. Gdyby chociaż jednorazowo przerzucili 100K ale was Gdańskiej biedy nawet na to nie stać.
Grupowych gdańskich troli forumowych pozwalniali czy tylko schowali? Daruś, emeryt, Farmazon Oko, Pepciu .... gdzie jesteście? Czyżby info w drodze i wybicie?
Coś czuję, że niestety wszyscy jesteśmy zaskoczeni obrotem sprawy - nie tego się spodziewaliśmy. Miało rosnąć, a niestety od lutego systematycznie ktoś się stara żeby szło w przeciwnym kierunku.
Jak widac freefloat niewiele tu wnosi, sa tacy ktorzy chca, aby kurs byl tam gdzie oni chca i bez krempacji ida pod PRAD do ogolnego trendu energetykow, bo wiedza ze sa bezkarni i zadne straszenia GG, interpretacje Darka czy kogokolwiek nie maja znaczenia i najmniejszej sily.
Pisalem tu juz dawno temu, aby nie zachecac nowych do wchodzenia w energe, bo jak starzy akcjonariusze wiedza co maja i sa wytrwali, to Ci nowi w tej sytuacji oddaja swoje. Stwarza to rowniez dla nas okazje do zakupow, ale wiadomo ze fundusz zgarnie wiecej.
Inne energetyki rosną prawdopodobnie korzystając z bycia w indeksach i zakupach funduszy a nas tej płynności nie ma i jest to co jest a władze Energi mają w tym swoi niechlubny udział
"a u nas tej płynnosci nie ma " powaznie ty patrzysz na obroty -płynnosc jak na dostepne w obrocie akcje jest wrecz kosmiczna Moze dlatego zarzad przeszedł od usmiechow w strone drobnicy do cynicznego milczenia Akcje płyną szerokim potokiem w kierunku nowym punktom / wybranego ?/ przyciagania Moze nie tylko fundusz tu je odbiera? Zejscie pkn ponizej 90% dopusciloby inne fundusze a tak zadnej konkurecji bo i drobnica bez kasy Moze to jest realizowane? A cena bardziej niz promocyjna Chyba w przyrodzie nic sie nie dzieje ot tak
Niestety fizyka kwantowa niesie ze soba bardzo niestabilne stany wrecz fluktuacje kwantowe a oni ją zastosowali No ale NASA chyba nie jest bankrutem? Choc wystraszonych akcji są miliony 250 po 11,70 na kupno
ja jestem po prostu sfrustrowany bieżącą sytuacją - i niepokoi mnie brak możliwość swobodnego reagowania bo tu wiele nie zależy od nas a samo podejście Energi do nas akcjonariuszy mniejszościowych powinno być zgłoszone do jakiejś rady etyki biznesu czy czegoś takiego bo to nie sa standardy rynkowe
8,35+ min.50% inflacji =12.52 zatem mamy Nasa po nizszej realnej cenie niz wezwanie wojta bo niektorzy inflacje liczą na 60% A dla de...li strategie i konferencje niech sie podniecaja
~tor - dobre :) A jak weźmiesz spółkę gdzie kurs spadł w ostatnich latach typu JSW i dodasz inflację to okaże się wg twoich wyliczeń, że po zero złotych jest notowana albo poniżej zero - że tak naprawdę to ci dopłacają jak kupujesz jej akcje na gpw :)))
Znowu przeinaczasz bo ja nie odejmuje od ceny notowan tylko do notowan w jaims tam czasie dodaje inflacje -zero albo ponizej nigdy nie bedzie a tylko realna obecna wycena
już wierzysz w sternika na kursie Energi,czy nadal będziesz opowiadał,że racjonalny"rynek"wycenia najlepszą spółkę energetyczną jak śmiecia,na niepłynnej spółce z kursem można wszystko,gdyby to fundusz wychodził,napierw by podbił do 20-tu,bo inaczej bez straty nikt grubszy tutaj nie wyjdzie
Jeden z moich znajomych drobnych dosi ze dzisiaj wywalił pare k akcji bo okazuje sie ze tak uwierzył ze wziął czesc na kredyt Pyta mnie gdzie to cos miłego co miało byc na przełomie kwartałow? No chyba to własnie obserwujemy -miła pod zakupy cena Heheee Władza degeneruje ale nie myslał ze tak szybko
Dnia 2025-04-02 o godz. 12:47 ~tor napisał(a): > Jeden z moich znajomych drobnych dosi ze dzisiaj wywalił pare k akcji bo okazuje sie ze tak uwierzył ze wziął czesc na kredyt Pyta mnie gdzie to cos miłego co miało byc na przełomie kwartałow? No chyba to własnie obserwujemy -miła pod zakupy cena Heheee Władza degeneruje ale nie myslał ze tak szybko
Kto na kredyt kupuje, ten może się obudzić z ręką w nocniku i nam kurs zbija
~tor - w zeszłym tygodniu pytałeś mnie przy kursie 12 zł czy nie uważam, że jest naprawdę tanio? Odpowiedziałem Ci wtedy ale zapewne nie uwierzyłeś. No to masz odpowiedź dzisiaj czy tydzień temu było naprawdę tanio...
a ja w grudniu wierzyłem że szybciej Energa wzrośnie do 20 zł niż orlen wróci na 70 - co ja miałem w głowie kasa z inwestycji rozlewa sie po różnych nominatach tylko nas akcjonariuszy dymają jak chcą
~openerem - czym ty się przejmujesz? Przecież Energa to perła, najlepszy energetyk wolny od węgla, druga Polenerga. Tu będą ponadprzeciętne zyski. Premier z Gdańska, firma z Gdańska - prawdziwe eldorado dla akcjonariuszy. Dywidendy szerokim strumieniem będą płynąć. Wykup po 46 zł + 20%, wymiana na akcje Orlenu 1:1, powrót do indeksów - do wyboru do koloru. Co tylko chcesz :)))
Przy takim nawisie i braku gotowki na zakupy powinno to leciec po - 10% co dnia Jesli poszlo ok 10 ml akcji a fundusz pokaze np.3,5 ml to ktos jeszcze odbiera ten spanikowany papier I nie ma znaczenia czy tanio to 12 czy 11 moze 10 bo przy jakims poziomie cenowym wejdą innii kupcy Wiadomo te papiery mogly pojsc na trasakcji pozasesyjne -moze dlatego nie poszly bo są na roznych kontach na rozne osoby Co by nie mowic to brak działan ze strony nowych zablokował / starym ? /spokojne wyjscie Wygląda ze gra tu idzie ostra i niestety ci na kredytach tez polecą Na dzien dzisiejszy akcji jeszcze do oddania moze pod 10 ml tylko nikt nie wie ja one są przestraszone Jesli tak jest jak piszę to gratulacje za optymalizacje-piekną mamy zapadnie Kto ma kase powinien brac no chya ze NASA to bankrut
po ogłoszeniu utraty wartości aktywów coś we mnie pękło i zdecydowałem o sprzedaży połowy akcji w okolicach 12 zł - spróbuję szczęścia na kghm i w zależności od rozwoju sytuacji może pod koniec roku wrócę do Energi
swoją drogą dziwi mnie że właśnie w okolicach 13-12 zł było dużo zleceń kupna a teraz jak niby cena jest jeszcze bardziej atrakcyjna to nie ma chętnych - i fundusz też już nie ustawia zleceń jak to było na wyższych poziomach
teraz prezes Orlenu już wykresu energi nie pokaże na konferencji - jak to niby jest dobrze pod rządami orlenu
postaram się znaleźć czas i napisać zgłoszenie do rzecznika finansowego - w końcu mamy do czynienia z rynkiem finansowym i nadużyciami profesjonalistów względem pojedynczych inwestorów - jest wyrok sądu więc może rzecznik uzyska od Orlenu informacje co zamierzają dalej w tej sprawie zrobić z połową pakietu liczę jednak na zyski - skromniejsze ale bezpieczniejsze
@darek Daj spokój z tym sternikiem. Dwa dzisiejsze wpisy pokazują, że do wytłumaczenia spadków nie jest potrzebny: 1. po ogłoszeniu utraty wartości aktywów coś we mnie pękło i zdecydowałem o sprzedaży połowy akcji w okolicach 12 zł - spróbuję szczęścia na kghm i w zależności od rozwoju sytuacji może pod koniec roku wrócę do Energi 2. Jeden z moich znajomych drobnych donosi ze dzisiaj wywalił pare k akcji bo okazuje sie ze tak uwierzył ze wziął czesc na kredyt
Szczególnie akcje kupione na kredyt mogą ciążyć kursowi. Im niżej tym bank/biuro maklerskie może być bardziej nerwowy.
tylko ja sprzedawałem akcje partiami aby nie straszyć nikogo i nie zbijać ceny a wystawienie dużego zlecenia na sprzedaż to jest swojego rodzaju blokowanie kursu - pokaz siły kogoś znacznie większego niż my drobni - gdyby to ktoś chciał sprzedać to by to robił inaczej a tak jest straszak i zachęta dla wystraszonych do oddawania niżej
Jasne ze tutaj nie ma zadnego sternika i byc nie moze W czasie wreczenia nagrody domow maklerskich dla knf prezes ytej instytucji powiedzial :Te rynki kapitałowe ktore są silne charakteryzują sie silnym nadzorem-chcemy byc nadzorem na silnym rynku i chcemy Panstwa wspierac w rozwoju" Wszystko to swiadczy ze mmamy na Enerdze czystą gre i miliony akcji ktore sprzedano oddała drobnica powiazana umowami o trzymaniu akcji z GG Heheee
Dnia 2025-04-02 o godz. 15:26 ~eng napisał(a): > @darek > Daj spokój z tym sternikiem. Dwa dzisiejsze wpisy pokazują, że do wytłumaczenia spadków nie jest potrzebny: > 1. po ogłoszeniu utraty wartości aktywów coś we mnie pękło i zdecydowałem o sprzedaży połowy akcji w okolicach 12 zł - spróbuję szczęścia na kghm i w zależności od rozwoju sytuacji może pod koniec roku wrócę do Energi > 2. Jeden z moich znajomych drobnych donosi ze dzisiaj wywalił pare k akcji bo okazuje sie ze tak uwierzył ze wziął czesc na kredyt > > Szczególnie akcje kupione na kredyt mogą ciążyć kursowi. Im niżej tym bank/biuro maklerskie może być bardziej nerwowy. >
(...)po ogłoszeniu utraty wartości aktywów coś we mnie pękło(....) -faktycznie,jak mamy takich inwestorów,to sternik niewele musi robić,odpisy na 360 mln brutto go przeraziły,jakby w sytacji Energi o odpisy/zyski chodziło,