A widzieliście jak arkusz po stronie sprzedaży dzisiaj puchnie? Wygląda to tak jakby zaraz miał jakiś trup z szafy wypaść I co niektórzy są w posiadaniu nie ujawnionych jeszcze informacji i próbują się szybko ewakuować.
Czytaj to co tam pisze a nie to co byś chciał by pisało. Nie ma takiej informacji w raporcie rocznym wildlands. A jeśli to ja jej nie widzę to chciałbym byś pokazał gdzie to info dokładnie tam widnieje. Bo z tego co widzę to pisze tam tylko że skupiają się obecnie na tym aby jak najszybciej wydać to demo. A biorąc pod uwagę jakie opóźnienia praktycznie z każdymi tytułami ma od zawsze ta grupa kapitałowa i ci ludzie i co u nich zawsze oznacza "wkrótce" i "szybko", to demo primitive może wyjść i za kilka lat.
Załącznik czwarty sprawozdanie zarzadu, strona nr 8, tabelka na dole. Link: https://newconnect.pl/komunikat?geru_id=227800&title=Raport+okresowy+Sp%C3%B3%C5%82ki+za+2024+rok+obrotowy
Faktycznie, dzięki za podpowiedź. Jednak jest to termin planowany i nie wiadomo czy im się to uda. Do tego tam jest przy tym jeszcze jeden drobny szczegół, o którym zapominacie - "gra została nabyta od ultimate games i spółka planuje ją wydać samodzielnie". Czyli jeśli te plany się udadzą to ultimate games nie zobaczy ani złotówki z tego tytułu.
To nie banialuka tylko fakt. Jeśli wildland wyda ten tytuł samodzielnie tak jak planuje, a ma pełne prawa majątkowe do niego bo wykupił całość od ulg, to ulg nie otrzymał ani złotówki z tego tytułu. Jedyne w takiej sytuacji na czym ulg może zarobić to dywidenda od wildland, której póki co ta spółka nie wypłaca.
Zarzucasz mi kłamstwo a nie potrafisz nawet stwierdzić dlaczego. W odpowiedzi na moje konkretne i logiczne argumenty oparte na faktach i publicznych informacjach nie potrafisz przytoczyć żadnego swojego kontrargumentu. Zgadzam się zatem że nie jesteś rzetelnym partnerem do dyskusji skoro nie masz nic konkretnego do powiedzenia a jedyne co potrafisz napisać to tylko "tak bo tak" albo "nie bo nie".
Proszę, argument poniżej, mam nadzieję że rozumiesz
W wyniku zawarcia niniejszej Umowy Spółka uzyskała pełnię autorskich praw majątkowych do Gry oraz
wszystkie jej assety, dokumentację projektową, techniczną, a także wszelkie dane i materiały dotyczące Gry, karty
Gry na Steam, trailerów Gry, materiałów reklamowych i wszelkich innych utworów zależnych. Przeniesienie
autorskich praw majątkowych do Gry nastąpiło z chwilą zawarcia Umowy. Z tytułu przedmiotowej Umowy
Sprzedawcy przysługuje łączne wynagrodzenie w wysokości 319.467,00 zł netto (Wynagrodzenie). Zapłata
Wynagrodzenia nastąpi z bieżących wpływów finansowych Emitenta poprzez potrącenia z kwot należnych
Spółce, jako wynagrodzenie z tytułu udzielenia Sprzedającemu licencji wyłącznej do Gr, lub z przychodów
generowanych z Gry. Umowa obowiązuje od dnia jej zawarcia przez okres 10 lat lub do dnia zapłaty
Wynagrodzenia w pełnej wysokości, jeżeli nastąpi to przed upływem 10 lat.
a sorki nie załączyłem do czego się komentarz odnośni-;)
chodził o mi że w tej wypowiedzi z tego wątku zabrakło , przepraszam-;)... "Faktycznie, dzięki za podpowiedź. Jednak jest to termin planowany i nie wiadomo czy im się to uda. Do tego tam jest przy tym jeszcze jeden drobny szczegół, o którym zapominacie - "gra została nabyta od ultimate games i spółka planuje ją wydać samodzielnie". Czyli jeśli te plany się udadzą to ultimate games nie zobaczy ani złotówki z tego tytułu."
także ten tego ten, nie było podstawa do nawet rozważania urazy-;) pozdro
Tak eldziku on ten komentarz pisał do mnie. Faktycznie pominąłem w tym moim komentarzu zapłatę za przeniesienie praw, bo miałem na myśli to że ulg nie będzie miał ani grosza od sprzedaży każdej sztuki gry. Za to przeoczenie faktycznie sorki. Szkoda tylko że spółka sprzedała w sumie za marną kasę ciekawy tytuł i tą kasę może otrzymać w przeciągu dekady.
Dostałeś informację powyżej że ultimate ma wyłączną licencję i będzie wydawać grę, dlaczego pomijasz ten wątek i kłamiesz? Wildland wyda demo samodzielnie natomiast do pełnej wersji licencję i wydawnictwo ma ulg, myślisz że ktoś jest upośledzony umysłowo i odda grę za darmo? Za to są paragrafy.