Kurs porusza się w średnioterminowym kanale wzrostowym od grudnia 2024 roku. Ostatnia korekta po osiągnięciu szczytu w okolicach 14,70 zł zepchnęła kurs okolice średniej MA50 w okolice 13,40 zł. Biorąc pod uwagę dalsze spadki, barierą psychologiczną będzie poziom 13 zł, a następnie średnia MA200, która przebiega w okolicach 12,50 zł. Jeśli kurs powróci do wzrostów ważnym oporem będzie 14 zł, a następnie szczyt z lipca ubiegłego roku na poziomie lekko powyżej 15 zł.
Czy mógłbyś powiedzieć,w jaki sposób czytasz wykresy i dochodzisz do takich wniosków ? Chciałbym się tego nauczyć ,ale narazie nie spotkałem konkretnej osoby z konkretnym rozwiązaniem...
Dnia 2025-03-31 o godz. 12:12 ~Nowynagieldzie napisał(a): > Czy mógłbyś powiedzieć,w jaki sposób czytasz wykresy i dochodzisz do takich wniosków ? Chciałbym się tego nauczyć ,ale narazie nie spotkałem konkretnej osoby z konkretnym rozwiązaniem...
Magiczna szklana kula i Chatgpt wszystko ci powie ;))
rzucasz monetą z odpowiednimi napisami i tyle. Statystyka. A potem jeszcze dochodzi ogólna tendencja na giełdzie w USA i wtedy jak jest dobrze to są wzrosty jak słabo to spadek. Patrz na banki, one wyznaczają obecne trendy, spadają więc idzie korekta
No raczej nie na tej spółce. Odnośnie wymienionych to tutaj jest bardzo zdrowo. Nie ma chorych obietnic z księżyca, tylko wręcz studzenie zapału i jasne komunikowanie ryzyk i zagrożeń.
Serio pytasz? Poszukaj podręczników do analizy technicznej. John Murphy Analiza Techniczna. I cos o Świecach japońskich. Kupiłem je ze 30 lat temu, wydawnictwo WIG PRESS.