Z treści komunikatu spółki wynika iż cała ta hucpa na kursie spółki, która przypomnę iż zeszły rok ma zakończyć zyskiem (wynika to dostępnych raportów) wynika z tego, że jeden z akcjonariuszy nie sprzedał a pożyczył swoje akcje w celu tz krótkiej sprzedaży. W takiej sytuacji Panowie wystarczy że nie będziemy sprzedawać naszych akcji a warto je po wznowieniu wręcz jeszcze dokupić ponieważ short będzie musiał je później od nas odkupić. A skoro tak to niech je kupi drogo.
Wyrocznia w teorii masz rację
Tylko że czas tutaj może być bardzo długi na odkup
Mało tego mogą jeszcze mieć kupę akcji którymi sobie zjada w dół a odkup zaczną wtedy kiedy oni będą chcieli a nie my
A jeszcze najlepsze jest że Wojtkow z zarządu artykuł do gazety dał i espi że zdziwieni że kurs spada
Hahahaha
A teraz w rejestro wystarczy spojrzeć w jakich spółkach zasiada i kto jeszcze tam zasiada
I tych jeszcze znajdziecie w tych dwóch co pod próg 15% pozyczyly
Przypadkowo oczywiście 15% bo raportować trzeba dopiero przy 10% jak się schodzi w dół z akcjami
Espi że sprzedaż też omyłkowo poszła dopiero po zawieszeniu zorientowali się że to nie była jednak sprzedaż tylko pożyczka
A i pan Paweł według rejestro w innej spółce jest co jest Pani Patrycja
I też przypadkiem zanim lockup ściągnęli ową pani wyprzedała wszystkie akcje co do jednej
Strasznie dużo tutaj tego przypadku w białych rękawiczkach
Wiem jak dziala szort.. trzeba to zgłosić knf kryteria obrotu wielkość pozycji itp. Wig20 spełnia a nie NC...no i działanie na szkodę spółki może informacje poufne...
To samo było u Krauzego
Pożyczki nie są zabronione. Kara może być za wprowadzanie w błąd.
Ciekawi mnie jednak co na to Gogolczyk? Czy grają w tej samej drużynie ? Czy przypadkiem to nie on zgłosił sprawę do KNF?
Ostatnie dwa dni przed blokadą były KUPOWANE , przecież tam sprzedawali na początku, myślałem że na 5zł sie zatrzyma , ale widać było sprzedaż, delikatna korekta na wabik i dalej wyprzedaż,,. no wyshortowali nas, mnie też nie ukrywam śr 3,94,.. pożyczyli i sprzedali, ile set procent zysku,, wiec pomyślmy, że teraz pakują za połowę zysku, spokojnie do góry, ale na pewno będzie się działo, musiałbym znowu sie cofać na podobną spółkę żeby pokazać wam przykład , a najlepsze było to, że najpierw spadała po odwieszeniu żeby wystraszyć a potem tylko wzrost , czekam cierpliwie, pzdr Robi:)