Niby tragedii nie ma.. ale, no właśnie jest ale. Konkurencja z niższymi cenami i lepszym gatunkowo asortymentem. W PL Klient jest specyficzny.. cebulowy. :) Niestety, ale zjedziemy z kursem do ceny godziwej... 11,42 zł!
Widać, że nigdy nie miałeś niczego od Wittchena. Buty wyjściowe, skórzane, które kupiłem za 500 zł są tak wygodne i tak doskonałej jakości, że nawet gdybym miał zapłacić za nie 1500 zł to bym zapłacił. Próbowałem je kupić przez jakieś 3 miesiące a za każdym razem jak tylko dostawałem maila o dostępności to jesli odczytalem go po kilku godzinach to były już niedostępne. To nie świadczy o słabej jakości a o tym, że ich towary są rozchwytywane. Spójrz na modele ich obuwia, wyglądają wręcz rewelacyjnie. I wartość godziwa to jest ok 50 zł za akcję a nie 24.
dolar pikuje, frachty najtańsze od pandemi- jak tendencja się utrzyma to za q2 przed sezonem wakacyjnym bedzie znaczny wzrost marży i zysków. Myslę że we wrześniu po wynikach za I półrocze będziemy atakować ATH
Wartość godziwa to pojęcie mętne i trochę oderwane od rzeczywistości. Chyba chodziło Panu o wartość wewnętrzną, rezydualną + oczekiwane zdyskontowane zyski. Wówczas na pewno sporo powyżej 24 zł.
Ale to w dłuższym okresie czasu z dużą dozą ryzyka. Obecnie wartość na podstawie zysku stawiam 24-26 zł. I taka cena powinna być osiągnięta w krótkim, najdalej średnim horyzoncie czasowym.
BTW Dzięki za info o butach. Bo na rynku nie ma nic w czym można chodzić.