Czym ta spółka się zajmuje? Kupilem kilka sztuk tak z ciekawości, bo jestem z branży, ale chętnie poznałbym jakieś konkrety - jakie projekty, kiedy uruchamiają/sprzedaja, etc.
Tu ci nikt nie odpowie, bo zostały same zawistne przegrywy:)Póki co zajmują się spekulacjami na akcjach. Gra short pożyczonymi blisko 5 lat temu akcjami. Ale przyszedł czas zwrotu i odkupu akcji. We wrześniu muszą oddać już 1,2 mln z 4,2 mln pożyczonych akcji. W obrocie ledwo 10,4 mln
Dnia 2025-03-27 o godz. 12:27 ~Jakub napisał(a): > Czym ta spółka się zajmuje? Kupilem kilka sztuk tak z ciekawości, bo jestem z branży, ale chętnie poznałbym jakieś konkrety - jakie projekty, kiedy uruchamiają/sprzedaja, etc. > > > > Ma ktoś jakieś bardziej szczegółowe infa?
Spółka zajmuje się rozwodami. Przeprowadzają rozwody między leszczami a ich portfelami. Pożyczyli akcje od PGF po czym sprzedali je takim naiwniakom jak ten odp (jego stały nick tutaj to Vincent) za 6zł po czym zdołowali kurs i odkupili od Vincenta te same akcje w okolicach złotóweczki czyniąc go nawozem giełdowym.
Dnia 2025-03-27 o godz. 12:27 ~Jakub napisał(a): > Czym ta spółka się zajmuje? Kupilem kilka sztuk tak z ciekawości, bo jestem z branży, ale chętnie poznałbym jakieś konkrety - jakie projekty, kiedy uruchamiają/sprzedaja, etc. > > > > Ma ktoś jakieś bardziej szczegółowe infa?
Spółka zajmuje się rozwodami. Przeprowadzają rozwody naiwniaków z ich portfelami. Sprzedali vincentowi (to jest ten odp) pożyczone akcje od PGF 6 zł za sztukę, a potem odkupili od niego te akcje w okolicach złotówki.
to nie śmiecie jak INM w ktore inwestują akcjoinm pośmiewisko tego forum. Tu są fundamenty, przychody, zatrudnienie itp. Patrz kurs PGF to ta sama grupa i akcjonariat. Tu będzie grubiej bo muszą skupić mnóstwo akcji , które pożyczyli 5 lat temu pod short
Dnia 2025-03-27 o godz. 16:35 ~Jakub napisał(a): > Chodziło mi bardziej o info nt projektów OZE, które realizują, bo chyba to robią (przynajmniej z nazwy). > > > > A że spółka jest dla spekulantów to wiem… jak większość takich podmiotów, które wyciągają kasę, pozniej robią emisję za 1 zł i tak w kółko…
Z oze to mają tylko nazwę. Poprzez podmiot zależny wytwarzają śruby, nakrętki, sworznie, tuleje, strzemiona resoru, gniazda zaworowe etc. Cały czas się wyprzedawali tak że w zaledwie rok aktywa z prawie 36 milionów spadły im do 14,2 milionów a wartość księgowa na akcję z 0,62 zł na 0,23 zł. Pożyczyli akcje od PGF sprzedali je za 6 zł takim jak ten vincent a potem zaczęli je skupować w okolicy 1 zł. Do września muszą zwrócić 1,2 mln akcji, a od listopada 2021 roku obrót tymi akcjami to ponad 27 milionów tak więc mogli już skupić to ponad 22 razy, a wystarczyło tylko raz :) Mają już te akcje skupione i teraz je tylko oddadzą . Może nawet właśnie to zrobili ;) stąd taki wzrost kursu akcji PGF.
To znaczy short (nie oze capital) pożyczył akcje od PGF a potem je sprzedał takim jak ten naganiacz vincent. Musisz na niego uważać bo on już tu nagania od lat od 5 zł naganiał bo go powiesili na haku oto dowód:
Ta spółka od lat zajmuje się wsparciem optymalizacji podatkowej w PIT38. Z każdej zainwestowanej złotówki jest prędzej czy później strata. I o tę stratę pomniejsza się zysk, a dzięki temu jest mniejszy podatek.
Czyli ostatecznie zysk.