zgadzam sie tylko nigdzie nie jest napisane, ze to sie na pewno wydarzy... maja za malo akcji zeby wymusic wykup. Wiem, ze przepisy na Wyspach Normalndzkich sa nieco inne ale nie zapominaj ze juz takie sytuacje bywaly i akcjonariat byl wstanie to przyblokowac i wywalczyc godziwa cene za akcje...
i fakt, ze Jeff belkocze cos, ze cena na GPW jest nieuzasadniona.... No jest.. tylko co z tego.. trzeba bylo ograniczyc sie albo do UK albo do PL, to mialby jedna cena... U nas jest notowane tak i jego zdanie malo mnie interesuje... Po drugie belkocze cos, ze rynek nie nagrodzil ich wielki "staran i wysilkow" na rozwoj spolki... Coz.. skoro w PL cena jest taka jak jest to chyba jednak nagrodzilismy ich za te "wysilki"... Rozumiem, ze ten wykup za 17gr ma byc nagorda dla akcjonariuszy z Polski?
ale chodzi o sam fakt takich działań które mają znaczący wpływ na cenę. Przecież to jest fałsz Jeffa okropny....tydzień wcześniej podczas raportu jedno a momentalnie zmiana optyki. To powinno być karane surowo ale niestety cała na GPW to dżungla
jak pisalem wyzej.. to nagroda dla Polskich akcjonariuszy za docenienie ich staran... Przeciez Jeff lamentuje, ze rynek nie nagrodzil ich za starania... w UK naturalnie bo w PL cena jednak jest nadal godziwa, za te ich wysilki pond ludzkie sily..
siedzę na tej spółce 10 lat i mi to właśnie wynagrodził jako wiernemu akcjonariuszowi tak że za pozostałą z akcji kasę wytopię dla niego kulkę z inicjałem.