Do czasu zakończenia wydzielenia i notowania nowej spółki to chyba nie ma się czego spodziewać, news pozytywny ale chyba sugeruje, że cierpliwości będzie nam potrzeba jeszcze więcej:)
Co ty piszesz ? Pierwsze co chcą zrobić to ukryć niekończące się koszty, druga sprawa to projekt dostaje wytłumaczenie na kolejne przesunięcie i tak już od 10 lat pandemia , wojna , zmiana władzy w USA i problem z badaniami, za chwilę się okaże że konkurencja jest krok do przodu i nie warto tego ciągnąć , tak się stało na SDSoptic. Dla mnie lipa z kardio.
Na SDSoptic nie zdążyli mnie wyzerować bo sprzedałem jak spadli do 3 ligi, tutaj ta zagrywka odsuwa projekt o kolejne 3 lata a może i więcej. Cała procedura otrzymania dotacji może trwać do dwóch lat, a gdzie reszta?
A może wydzielić trzeba do nowej spółki żeby firma która zamierza kupić już na tym etapie znacznik robiąc due dilligence nie miała dostępu do IP i operacji całego synektika. Poza tym mogą tera z KPO pozyskać kupę forsy na badania i komercjalizację w nowej spółce - małej która może być dofinansowana w 80%.
Retro i Jerry moim zdaniem jesteście w błędzie jeżeli chodzi o szybki partnering.Po to właśnie wydzielają nową spółkę by ograniczyć koszty związane z 3 fazą, nowy podmiot może otrzymać finansowanie do 80% projektu.Gdyby partnering miał być szybko to koszty pokryłby przecież partner...nie było by po co tworzyć nowego podmiotu.Dla mnie to oczywiste...