• Bardzo ciekawa sesja Autor: ~alfred [212.87.10.*]
    Nie wiem, ilu z Was umknęło, co się działo przez ostatnie tygodnie na kursie Intuitive w USA, a działo się sporo po tym, jak kilka osób z tamtejszego zarządu i wysoko postawionych sprzedało trochę swoich akcji. Trudno, aby głębsza korekta tam nie wpłynęła jakoś również na notowania u nas. Nie zmienia to faktu, że zarówno czynniki makro, jak i analiza techniczna dają nadzieje na dalsze wzrosty u nas, tym bardziej, że kurs IS od kilku dni odbił od lokalnego dna korekty. Bardzo jestem ciekaw, co dalej będzie. Obroty dzisiejsze u nas bardzo zadowalające.
  • Re: Bardzo ciekawa sesja Autor: ~alfred [212.87.10.*]
    Co ciekawe: Intuitive Surgical expects to conduct 13% to 16% more procedures across its systems in 2025 than last year.

Właśnie wyczytałem tu: https://www.fool.com/investing/2025/03/25/is-intuitive-surgical-stock-a-buy/
    Udział przychodów powtarzalnych w ogóle przychodów IS w 2024 wyniósł 84% (tamże). My w Polsce dopiero nasycamy rynek, a przychody powtarzalne ciągle rosną.
    Przed korektą IS miał wskaźnik Cena/Zysk ponad 90. Obecnie - około 60.
    Pozdrowienia dla cierpliwych!
  • Re: Bardzo ciekawa sesja Autor: ~RudyDoBudy [94.172.40.*]
    Silny sygnał kupna na MACD potwierdzony przez obroty i to przy słabym szerokim rynku.
[x]
SYNEKTIK -0,53% 263,00 2025-10-30 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.