Ja tam mam 500 akcji od dwóch lat współczuję tym co kupują nowe emisje albo ten co kupował po 1 zł w zeszłym roku milion sztuk a przechlapane chłop nie dość że to ciągle spada to nawet nie ma konta tego sprzedać ha ha ha
Dlatego wymienili prezesa na kogoś z rynku co bardziej kuma jak się powinno robić biznes. Wrzucają kasę insiderzy jako pożyczki, więc jest wiara żeby to ciągnąć. Emisja biorąc pod uwagę kurs akcji to będzie bliżej 1Pln akcja. Co do rynku, to przez ostatnie lata to się więcej gadało o e zdrowiu niż faktycznie tam wkładało pieniędzy. Wytyczne, regulacje, zachęty, refundację i standardowe praktyki podmiotów leczniczych korzystających z specjalistycznych rozwiązań telemedycznych. To wszystko wymaga czasu. Środki z KPO mają umożliwić podmiotom leczniczym profesjonalizować swoje standardy lecznicze. Idziemy w dobrym kierunku. Kasa ma być na to żeby spółki w tym całej transformacji nie zabrakło
Dokładnie tak. To jest spółka dla cierpliwych, która za jakiś czas (KPO sprzyja) na moje oko będzie albo po 10 zł, albo po 0 zł. A co do emisji: i zeszłorocznej (2 mln akcji) i tegorocznej (3 mln). Ważne, że te akcje są obejmowane przez insiderów po mniej więcej cenie rynkowej (1zł). Wał to by był, gdyby zrobili emisję po 10 gr i się w to obkupili.
Jason nie chce mi się szukać ale o perspektywach piszesz już parę lat... pożyczki...insiderzy na serio takie pieniądze? nowa prezes - nowa jakość? nie widać tego na co poszła poprzednia emisja?
Poczekamy - zobaczymy. Wkrótce muszą pojawić się informacje o tej emisji 3mln akcji, kto je obejmie i za ile. Prawda też jest taka, że zazwyczaj obroty tu są śmiesznie niskie, podaż i popyt na akcje znikomy, kurs jest teoretyczny (wystarczy wrzucić zlecenie K na 10k papiera i kilkadziesiąt procent wzrostu, też wrzucając 5k na PKC na S to samo, ale w dół). Dla mnie Telemedycyna będzie albo mega wtopą, albo rakietą.