Najpierw pewnie korekta, bo jakby nie patrzeć shooting star jest, ale pewnie mała. Nie jest to idealna niedźwiedzia świeca i kto będzie chciał tu tracić tanie akcje z potencjałem Novavis.
Projekt Manowo-Wyszebórz (53 MW PV) może zostać rozbudowany o turbiny wiatrowe i magazyn, zwiększając przychody.
W scenariuszu 500 MW PV + 200 MW wiatr + 500 MW magazynów, cena akcji może wzrosnąć do 15–20 PLN
Po reformie wiatrakowej zaktualizowałem wyliczenia odnośnie EVR ( również przy pomocy AI, wcześniejszy post, DCF) i to powinniśmy zobaczyć jeszcze zanim będą przedstawiać zyski w raportach :)
Scenariusz konserwatywny: 4,50 - 5,20 PLN
Uwzględnia podstawowe dotacje OZE
Stabilną sprzedaż projektów PV
Brak znaczącej ekspansji w magazynach energii
Scenariusz bazowy: 6,80 - 8,00 PLN
Szybsze przyłączenia dzięki reformom
Rozwój projektów magazynowych
Częściowe wykorzystanie funduszy UE
Scenariusz optymistyczny: 10,00 - 12,00 PLN
Pełne wykorzystanie dotacji z KPO
Udział w aukcjach hybrydowych
Rozwój farm wiatrowych dzięki reformie
Już się uspokoiło . Może ktoś chciał sprawdzić wytrzymałość paniczną . Zobaczymy jutro bo jeśli nowi podkupili ,,okazyjnie" to jutro ktoś może zamknąć pozycję . Dzisiaj musiało by być 15 oczek do dołu .
Chyba zła decyzja . Ktoś zarobiony wychodzi już 3 dzień na koniec podkupuje i zostaje ledwo co . W poniedziałek znowu 7 na koniec 2 itd aż do zera jego akcji .
To chyba normalne, że ktoś używa zlecenia i chce sprzedać po najlepszej cenie nie powodując spadku, realizuje zyski bo np. kupił tanio i wierzy, że kupujący dalej będą nacierać, a on ma jeszcze drugie tyle akcji (w zależności od strategii realizacji zysku)? Jedno jest pewne, w piątek był bariera na 1.82, poszły spadki, a opór poszedł teraz na 2.0 i nie jest to jeden mocny tylko 13. Nie wiem czy bym też to nazwał mocnym oporem bo jest akcji za 90k. Za to, co widzę to chętnego na spory pakiet po 1.72. Jak kupujący nie będą bykami, to tak będzie ktoś zarabiał, kupi tanio, wystawi z zyskiem a trzeba będzie 4/5 razy przebijać się, czyli jak te hopki, co były przy ostatniej sesji wzrostowej.
Raz na kilka lat ten papier nabiera mocy. Zbliżamy się do tego punktu. Moc przyłączen robi wrażenie i widać, że po chudych latach nastaną bdb. Jak to w praktyce przełoży się na kurs. Zobaczymy. Zbieracz robi kółka - timing miał bardzo ładny. W swoim czasie polecimy wysoko. Kilka lat temu kisiłem tutaj po kilkadziesiąt groszy w pełnym maraźmie długie miesiące. Forum poza mną i jakimiś 3 osobami, to była martwica. Aż do kilu pięknych dni.