• emisja dla jerrego ;) Autor: reggaer [89.78.187.*]
    Pan Prezes wyemituje i kupi 24250 akcji po cenie średniej z 3 miesięcy czyli około 8,23 zł szt. Wpadnie 200 tys. na finansowanie total tank simulator 2 ... i wydaje się oczywistym dlaczego kurs był trzymany na tych poziomach tak by średnia była niska. Każdy wystrzał był gaszony. Może teraz te zlecenia na S spadną
  • Re: emisja dla jerrego ;) Autor: reggaer [89.78.187.*]
    żeby było jasne, piszę z lekkim przekąsem bo bardziej fair byłoby gdyby poczekał z wyceną po demie POB (z uwagi na to że cena będzie bardzo zależna od jakości dema), może coś RN podniesie jakby cena była wyższa za jakiś czas, ale ... to nie zamach na mniejszościowych akcjonariuszy. Emisja mała, widać że do spięcia budżetu na grę i prezes wykłada z własnej kieszeni. Widać też, że firma nie sprzedaje swoich udziałów w POB a więc wierzy w projekt. Tak więc Panie Prezesie proszę się nie obrażać :)
  • Re: emisja dla jerrego ;) Autor: ~876 [194.28.48.*]
    człowieku, trochę godności, Kotowski ewidentnie leci w balona a ty go nie chcesz urazić. Dlaczego nie czeka na demo? Sprzedawał od 20 zł a teraz chce tanim kosztem uzupełnić pakiet i co mu zrobisz?
    Kernel zrobił co chciał i co mu zrobili?
    POB wyemitowało akcje po 10 zł w maju 2024, następnie we wrześniu również po 10 zł a ludowi w listopadzie po 24 zł, i co im zrobisz? robią co chcą

a tyle mówienia jaka to transparentość w życiu publicznym jest ważna, właśnie widzimy tego przykłady
  • Re: emisja dla jerrego ;) Autor: reggaer [84.10.168.*]
    Piszę ze swojej perspektywy że średnia 10,87 zł jeśli byłaby większa to pewnie byłbym w innym humorze.
  • Re: emisja dla jerrego Autor: ~Toja [84.40.232.*]
    Ale kolega nerwowy Nie usredniales?
  • Re: emisja dla jerrego Autor: ~876 [178.217.195.*]
    Ogolnie postepuja nie fair, ale mam mala strate to poczycie uklony... Chore, a dziwic sie tym w wawie ze caluja klamki wszystkim dookola
  • Re: emisja dla jerrego Autor: ~Reggaer [84.10.168.*]
    Trzeba bylo dokupywac w tej cenie skoro wmosja ponizej realnej wartosci. Odwaznych brak. Byle 1000 alcji podbosi albo obniza kurs o jedną trzecią
  • Re: emisja dla jerrego Autor: ~987 [178.217.195.*]
    Co ma wspolnego srednia akcjonariusza z obiektywna ocena emisji akcji dla prezesa?
    Rozumiem cię i jestem tego samego zdania i dla mnie cala ta giełda to jedno wielkie bagno i robienie akcjonariuszy takich jak my w h nie mniej jednak nie rozczulajmy się nad sobą tylko starajmy zarabiać pieniądze bo o to w tym wszystkim chodzi Nie jesteśmy od etyki a nerwy na pewno nie pomogą przy inwestowaniu
  • Re: emisja dla jerrego Autor: reggaer [84.10.168.*]
    Święte słowa. A akcje w podobnej cenie jak kupuje kotowski można jeszcze kupić i jakoś nie widać napalonych akcjonariuszy którzy zabijają się o akcje. Cena emisji jak przy squeeze-out, chociaż powinni wziąc srednią z 6 a nie 3 miesięcy.
    dodam jeszcze, że emisja powinna być po cenie godziwej w innym przypadku jest to dzialanie na szkode akcjonariuszy. Podbijcie więc kurs to pogadamy :) przyjmuje sie ze cena godziwa to srednia z 3 lub 6 miesiecy. Moim zdaniem powinni wziąc z 6 miesiecy i uwzglednic wolumeny transakcji po danych cenach a nie zamkniecia bo sledzac transakcje zobaczycie ze te wysokowolumenowe byly po wyzszych cenach niz zamkniecia.
  • Re: emisja dla jerrego Autor: ~abc [37.225.40.*]
    Ja bym prezesa się nie czepiał. Kupuje mały pakiet po średniej z 3 miesięcy.
    Znaczy wierzy w spółkę, że jedna gier tzn Play of Battle lub Total Tank Simulator odniesie sukces.

Taki Total Tank Simulator (wydany w 2020) teraz Noobz ma 46% udział w zyskach.
    Na przecenie 60% ( w pl 28,79 zł) sprzedaje się tak:

Copies sold: 382.7k
    Review score: 79%
    Average playtime: 17.9h
    Average daily concurrent players: 30
    Followers: 38.5k
    Copies sold in the last 7 days: 432

link do źródła
    https://gamalytic.com/game/674500?utm_source=SteamDB

Filmik z gry Total Tank Simulator przed 5 miesięcy ma 132 tys wyświetleń a premiera była w 2020
    https://www.youtube.com/watch?v=NWyVMy9fNSk

Zobaczymy co wyjdzie z Total Tank Simulator 2 potencjał jest pytanie czy go wykorzystają?

Tak jak pisałem wcześniej własny projekt będzie kluczowy ale na pob też mogą odjechać i to dużo wyżej mam nadzieję że ta gra im wyjdzie
  • Re: emisja dla jerrego Autor: ~876 [195.164.182.*]
    Ja sie nie rozczulam tylko nazywam rzeczy po imieniu. Zdaje sobie sprawe ze jak wchodze do obory to nie bedzie pachniec. Tylko ze ja nie nagrywam filmikow jak to wazna jest transparentnosc w zyciu publicznym a pozniej sam robie walki...
    A te 200 tys to im chyba potrzebne na waciki a nie na gre
    Pojawiasz się z tymi samymi komentarzami w sensie negatywne za każdym razem kiedy akcje zaczynają rosnąć Ciekawe
    no wlasnie nie rosnie, bo nie ma odważnych. a gdzie zasada kupuj plotki ? :)
    Zdekonspirowales mnie, jestem kretem... Pojawiam sie po super infach.
    7,35-9,85 to 2,5 na plusie to jest ponad 30% wzrostu Popraw mnie jeśli się mylę
    nie uwzględniłem własnej odwagi, bo wiem ile z tego wolumenu to mój własny
    Zdywersyfikuj się nie będziesz się musiał martwić wciąż jedną spółką
    coś polecisz ? ;)
    Na maila
    Napisałem
    Wcześniejsza emisja dla wiadomo kogo i dla jednej nieujawnionej osoby za 8,2 PLN - mocne spadki kursu przed tą emisją, i piękna średnia 3 miesięczna bardzo blisko minimów notowań na spółce.
    Teraz widać podobna sytuacja - do czasu aż pojawił się kupiec z PKC +900%, tak więc trzeba się spieszyć żeby regulator się nie przyczepił :), a cena równa średniej za 3 miesiące była jeszcze ok - tak więc mamy emisję po 12 zł po tygodniowym zbijaniu ceny z tegorocznych maximów.
    Oczywiście emisja prywatna. Jeśli nie biorą znajomi i rodzina królika to przed emisją powinno pojawić się dobre demo TTS2, bo przecież nikt nie kupuje kota w worku. Jeśli dema nie będzie to znaczy, że kto miał je zobaczyć to zobaczył.
    Podsumowując - dla mnie informacja pozytywna, cena rynkowa musi być mniej atrakcyjna od ceny emisji żeby ktoś był tym zainteresowany, no chyba że znów kurs będzie spadał pod kolejną emisję.
    Bananowy song ... ;)

pozdrawiam i udanych wakacji wszystkim
    Reg
    Pięknie rozegrane. Cena 12 zł ale możliwość kupna juz po demie pob i tts2. Czyli adresaci emisji prywatnej mają gwarantowaną cenę ale z wiedzą jak rynek przyjął oba dema. :)
    Robią co chcą, zwykły akcjonariusz to dla nich dawca kapitału. A ta cała emisja to tylko dla sfinansowania bocznymi drzwiami dalszych prac nad gra pob, tts2 to tylko ściema dla naiwnych
    Byłeś na walnym?
  • Re: emisja dla jerrego Autor: ~elo [89.64.74.*]
    Sam do siebie piszesz? Moze zmien nick ;)
    Pisałem do reggaera osobniku wysokich lotów....
    Po wynikach glosowania widać że nie :). Resztki przyzwoitości zachowają jeśli akcje będą kupione już a nie po prezentacji dem.
  • Re: emisja dla jerrego ;) Autor: ~desideratum [91.94.90.*]
    https://www.youtube.com/watch?v=oxSwWc3v1DU&list=RDoxSwWc3v1DU&start_radio=1
    do czasu objęcia akcji po 12 zł przez wskazane osoby, kurs nie może za bardzo odjechać, bo by nie wygladalo to zbyt dobrze ;)
[x]
NOOBZ 4,60% 18,20 2025-09-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.