1. Restrukturyzacja doprowadziła do ok.2.5mln rocznych kosztów i 2 letniego cyklu produkcyjnego
2. Trzon zespołu to nadal topka polska jeśli chodzi o gamedev
3. Niezwyciężony pokrywa koszty studia w 80-90% i wciąż nie był na dużych przecenach. Jest bardzo duża szansa , że będzie przynosił Starwardowi po 1-1.5mln przychodu jeszcze przez 2 kolejne lata , co pokryje 50% kosztów spółki w latach 2025-2027
4. Dante's Ring stoi przed wyzwaniem zdobycia reszty finansowania na poziomie 2.5mln tak, aby w 2027 pojawiła się kolejna gra w gatunku Dredge'a o czym ostatnio zarząd wspominał. To oznacza konieczność sprzedania ok.70-90tysiecy sztuk w tym okresie. Nie wydaje się to wygórowaną liczbą biorąc pod uwagę, że ich walking sim sprzedał ponad 120tys.sztuk w niecałe 7miesięcy i w 2 lata przebije zapewne 200tys sztuk.
5. Zbliżona sprzedaż Dantes Ring do Niezwyciezonego dałaby spółce bufor na poziomie 10mln (selfpublishing) i roczne zyski na poziomie 4-5mln, co przy ciekawym 3 projekcie spółki dałoby szansę na wycenę 50zl za akcję.
Pozdrawiam
Dokładnie.. są jeszcze optymistyczne założenia, ze jednak dante’s ring zaskoczy dużo bardziej od invincible wtedy w rok 500k byłoby spokojnie do osiągnięcia.. i jeśli zaczną wychodzić na wierzch jakieś fajne informacje odbosnie 3-ciej gry, gdzie wtedy będzie kurs??
Zgadza się. Największym aktywem jest tutaj zespół, który mimo, że spóźnił się o parę lat z Niezwyciężonym to dowiózł jednego z lepszych walking simow w historii, a jakość graficzna i mimo wszystko techniczna tego produktu to absolutny Top światowy. Ta unikalnosć pomoże w sprzedaży kolejnych gier, tym razem z rozbudowaną warstwą gameplayową. Myślę, że to studio nie ma co zazdrościć spólkom kilkukrotnie wyżej wycenianym jak np. Farm51 ..a zimny prysznic po premierze Niezwyciężonego zadziała na nich pozytywnie
Podoba mi się te gadanie o tym jak to zostali najlepsi, wycięto juniorów ,którzy tylko brali niepotrzebny pieniądze i wszystko się ułoży(w Dantes). Chyba nikt sobie nie zdaje sprawy jak wyglądał niezwyciężony kiedy ten "trzon" go robił przez 2 lata. Produkcja dopiero ruszyła z kopyta po zatrudnieniu tych nieszczęsnych juniorów bo wcześniej nie było robione nic a jedynie cały core team odcinał kupony z obietnic łysego.
no nie wiem, przecież teraz przez 2 lata ogarneli całą gre... niezwyciezonego wiecej niz 5 lat robili z juniorami.... Zaraz bedziesz miał gampeplay.. ile czasu upyneło zanim miałeś gameplay invincible?? 4 lata??
Chłopie chyba nie wiesz o czym mówisz, nie ogarnęli całej gry tylko szkielet żeby pokazać inwestorom do early access. Ja też chętnie zobaczę ten gameplay z assetów ze store`a i używek z invincible ;)
A razie Dantes Ring. Trailer już niedługo, za 2 tygodnie. Bardzo jestem ciekaw jak wypadnie . Przy dobrym odbiorze jest szybka szansa na 100mln kapitalizacji . Pozdrawiam