bardzo ciekawa lektura
:)
fajowo
można dalej kupować bo w poniedziłek napewno znajdzie się troche zakapów którzy będą wywalać bo -- nie ma ogromniastego - kosmicznego zysku:):)
ale jest przed nami 3 i 4 kwartał :):)
będzie napewno ciekawie:)
według moich skromnych obliczeń jyż po czerwcu mamy info o kontaraktach które dają 4,5 mln przychodu czytaj raport:)
a jak nie to te informacje już były w mediach:)
za pół roku 5,4 a już w lipcu mamy 4,5 na kolejne dwa kwartały :):)
dla mnie to są jasne informacjie i nie potrzebuje sie długo namyślać
poprostu wiem jaki mam cenny papier:):)
pozdrawiam zniecierpiliwiony :) - nie ma co sie gorączkować:)
no raporcik :D
ciekawi mnie bo nie pamietam zeby wasko mialo dobierac 7baniek akcji ciekawe po jakiej cenie ;]
ogolnie lux przychody slaby zysk netto no ale kryzys!!!!
ssi bedzie hitem dlatego aktualna cena akcji to mega promocja ;]
aha nie zauwazylem napisali cos w raporcie o przejsciu na parkiet?
pozdro ;]
"planowane i skoordynowane działania podjęte
przez Zarząd powodują, że Istniejący portfel zamówień pozwala na utrzymanie prognoz finansowych Spółki na 2009 r."
a co mam pisać , że obiecują a nic nie robią.Jedna z gorszych firm na new connect,
Z tą kapitalizacją nie ma żadnej szansy na wejscie na gpw- które obiecuje juz od 1.5 roku.
.Lepiej kupuj Wdm - tak zyski od dołka to juz prawie 200%
a ssi przespał hossę 70% od dołka a on w kółko chodzi po 30 groszy.
.
Rok wcześniej zysk wyniósł prawie 0,4 mln zł. Przychody w I półroczu br. sięgnęły 5,45 mln zł i były o 78 proc. wyższe niż rok temu.
Przedstawiciele notowanego na NewConnect podmiotu nie ukrywają, że są rozczarowani dokonaniami po pierwszych sześciu miesiącach. – Szczerze mówiąc, liczyliśmy, że obroty w tym okresie będą dwa razy większe – przyznaje Waldemar Garwol, dyrektor finansowy SSI. Jego zdaniem gorsze od zakładanych przychody to konsekwencja opóźnień leżących po stronie klientów w realizacji projektów teletechnicznych (instalacje elektryczne i niskoprądowe). – Mogę podać wiele przykładów, kiedy zrobiliśmy projekt i niezbędne prace przygotowawcze, a inwestycja nie ruszyła – mówi Garwol.
SSI, zakładając znacznie wyższą sprzedaż, poczyniło spore inwestycje. – Nasze koszty zarządu są dwa razy większe niż w analogicznym okresie ubiegłego roku – opowiada dyrektor finansowy. Niezbyt trafioną inwestycją na razie jest również stacja monitoringu, która świadczy usługi monitorowania pojazdów. – Kosztowała nas ok. 600 tys. zł, tymczasem mamy znacznie mniej klientów, niż oczekiwaliśmy, i stacja przynosi straty – twierdzi Garwol. Sygnalizuje, że jeśli wkrótce SSI nie uda się podpisać kilku dużych umów, które negocjuje od dłuższego czasu, zarząd będzie musiał poszukać oszczędności.
Przedstawiciel spółki podtrzymał prognozy na bieżący rok. Inaczej niż jeszcze kilka tygodni temu nie określa ich jako konserwatywnych. Plan zakłada, że obroty sięgną 22 mln zł (o 29 proc. więcej niż w zeszłym roku), a zysk wyniesie 3 mln zł (zmiana o 42,8 proc.). – O wszystkim zdecydują wyniki w sierpniu i wrześniu. Kilka dużych kontraktów rozwiązałoby nasze problemy. Jeśli ich nie zdobędziemy, będziemy musieli się zastanowić nad obniżeniem prognozy – podsumowuje.
ja już mam dość sprzedaj jutro od rańca:):)najwyżej kupie jeszcze raz jak będzie info kontrakcie:)
w zeszłym roku dupe im uratował kontrakt na stadion w lublinie a teraz nie wiem czy będzie takl różowo skoram sam pan Gawrol ma wątpliwości i to nie małe:)
pozdrawiam ja dłużej już nie czekam
Leon chciales zebym poszedl do podszedł do podstawówki, ale chyba po to żeby Cie tam zaprowadzic:
1. od kiedy debiut SSI byl w czasie hossy? zadebiutowali 6 listopad 2007
2. ile SSI ma od debiutu? przypomne ze emisyjna byla 20 gr
3. zobacz ostatnie wyniki WDMu i porownaj je z prognozami
Tak naprawę nie napisałeś dlaczego SSI jest najgorsza spólką tylko przekopiowałeś artykuł. To jest Twoim zdaniem konstruktywna dyskusja - do podstawówki!
Gonienie kapitalizacji przy osłabiającej się złotówce to kretyństwo i dobrze zrobili. Różnica między dołkiem a górką PLN to około 14 mln. Tak naprawdę to prezes giełdy powinien się wstydzic, ze wymyslił coś, co się nie sprawdza, bo na głównym można znaleśc spółki o niższej kapitalizacji niż SSI.
Nadal nie napisaleś, dlaczego ich raport jest słaby. W raporcie WDMu nie ma o czym czytać, ale technicznie jest dobrze napisany.
skończ ekonomie to bedzie wiedział dlaczego jest słaby i czemu uwielbiany od roku na forum i wyceniany na 1 zł przez oszołomów śmieć z Nc nie rosnie wcale.Nie interesuje mnie raport wdm tylko fakty i wdm dał zarobić a z faktami sie nie dyskutuje.
Jedno zdanie:
idioci w funduszach zarobili przez 6 miesiecy 70% mądrzy indywidualni koło 100-300 % jak wiedzieli co kupić-patrz idm immoeast Kghm itd.
Ile zarobiłeś obrońco ssi?
czemu raport słaby- spójrz na zachowanie inwestorów i kurs.Czemu nie rośnie ?
Zastanów się i trzymaj go jeszcze nawet lata zamiast zarabiać na dobrych spółkach.Powodzenia.
wolę być w podstawówce i zarabiać na hossie niż marzyć o potędze SSi.Ale marzenia nic nie kosztują.
a wczesniej bylo -8%
zobacz tu:
http://mojeinwestycje.interia.pl/gie/notgpw/full/zlec_all?sp=5025&zl=V
ustaw odświeżanie na jakieś 30 sek lub 1 min i obserwuj
bedzie ciekawie
ooo -41.18 % ;-)