Fitness Fable sprzedaje się dobrze i ma dobre oceny. Powinni zarobić kilkaset tysięcy w tym roku (ciężko stwierdzić ile ale pewnie 300k - 800k) co uzasadnia obecną wycenę, a w przypadku lepszego wariantu ją przebija. Do tego sentyment na gaming w końcu też wróci, więc na te kilkanaście milionów powinni wrócić, więc ja liczę na skok x2-x3 od obecnej wyceny.
Oceny Fitness Fable rzeczywiście dobre, ale zysk rzędu 300k - 800k ze sprzedaży to według mnie wariant dość optymistyczny. Czas pokaże, ale mimo wszystko liczę, że się nie mylisz w szacunkach. :)
Jednej rzeczy nie potrafię zrozumieć, a mianowicie sytuacji z Divine Duel. Dlaczego początkowo wypuścili tę grę w formie Free To Play? Co autor miał na myśli? To nie jest gra MMO z bazą kilku milionów wiernych graczy, gdzie można wypuścić grę za darmo i zarobić dobrze na mikropłatnościach za skórki, sloty, mounty i inne rzeczy.Totalnie nie rozumiem tej decyzji.
ciężko stwierdzić czy optymistyczny czy nie, bo póki co brakuje wiarygodnego szacowania liczby sprzedanych sztuk, ale podobno średnio wychodzi przelicznik 108 x liczba ocen. Więc liczę, że sprzedadzą 20-40 tys kopii w ciągu roku, co pi razy drzwi dałoby 1,5 mln zł dodatkowego przychodu po odliczeniu prowizji od meta.
Tylko jw - to liczone jest na kolanie i przekonamy się za kilka miesięcy. Co do divine duel to racja, ale może to wyjdzie dobrze na przyszłość ? Zawsze to własne IP i jakaś baza graczy, więc w nieodległej przyszłości zawsze będą mogli zrobić płatny sequel stosunkowo niedużym kosztem. Pożyjemy zobaczymy.
Ja liczę na trochę oddechu dla gamingu, połączony z dobrą sprzedażą fitness fables oraz niskiej bazie dzięki dokonanemu odpisowi i uważam, że jest potencjał na 15mln - 20 mln zł kapitalizacji (czyli cena akcji razy 2-3)