Wszystko co napiszesz trzeba rozumieć na odwrót! Zakup PKN po 28,60? Cercio pociągnał po 28, 80! A tu na zamknięciu 27,50! Wy nic nie wiecie, tylko mam problem, bo zapowiedziałeś wzrosty do 2900 na WIG20, czyli będzie?No właśnie ile. Ja zakładam tylko 2400, ale ja to jakis głupi na tym forum jestem, więc nie ma co mnie słuchać.
Kolego zarobiony, prosba, bys czytal ze zrozumieniem co inni pisza - czepiasz sie Chodzika, a przeciez on głównie wypowiadal sie o cenach akcji w DŁUGIM TERMINIE, wiec to co sie dzieje obecnie na TP-sie, nie znaczy ze bedzie sie dziac wiecznie(chwilowe wybicie nic nie zmieni - za rok, dwa odszukaj ten watek i wtedy sprawdz, czy Jego prognoza się sprawdziła, a nie po 2-3 dniach wylewasz swoje żale, że się nie sprawdziło... ) i w przypadku tego molocha wcale bym sie nie zdziwil, jak netia zgarnie wieszkosc ludzi od TP-sy. Pozdrawiam i wiecej spokoju
zarobiony, durniu, Ty się wygłupiłeś. Przedstaw jakieś swoje analizy, podaj konkretne terminy realizacji Twoich założeń. Czytaj z uwagą wypowiedzi innych. Naucz się, że giełda, to nie jest zarobek 1000000% w ciągu jednego, czy dwóch dni.
Co prawda, to jednak prawda! Zarobiony ma rację!
Najbardziej rzucajacym sie w oczy przekretem ze strony CK jest, to, że najpierw przewiduje korektę, a sam wchodzi w PKN i uzasadnia jeszcze, ż e z wykresu mu tak wychodzi?
PKN w tej chwili jest 26, 85! Cercio jak sam podobno napisał wchodził po 28,80! Weszli w takim razie bardzo źle!
Wg mnie najgorsze jest to, że dotykają spółek z WIG20, a tu ich kreski nie znaczą zupełłnie nic. Jak nie potrafia obserwować rynków globalnych, to powinni dać chyba sobie luz. Oczywiście jak ktoś kieruje sie ich przwidywaniami to ok. Kazdy robi jak uważa. Pozdrawiam akcjonariuszy Netii. Uważam, ze na tym forum powinno być tylko o Netii( a tu TPSA, PKN, Próchnik,.......).
Chciałem coś napisać na obronę Chodzika ale chyba już Ci sie dostało wystarczająco ;)
To jest forum dla ludzi dzielących sie swoimi przemyśleniami a nie stowarzyszenie wróżek i czarodziei nikt nie mówi że wie (z tych co naprawdę coś wiedzą na temat giełdy) każdy mówi że jego zdniem może tak być.
I mam prośbę żeby zachować poziomu rozmowy niezależnie od spadków na indeksach.
Nie wiem do kogo adresowałeś Dziku swój post, ale powiem Ci, że tzw linia Cercia padła!.
Moim zdaniem, jak ktoś chce robić na tym forum za analityka i znawcę rynków, powinien mieć w sobie pokorę i jasno mówić, że niekoniecznie ma rację. Wczuj sie kolego w skórę kogoś, kto po sugestii Chodzika wszedł w PKN np. po 28,80(Cercia tu pomijam)?
O Tpsa, to już przez grzeczność nie wspomnę.
Adresowałem swój wpis do każdego kto bezmyslnie podejmuje decyzje na podstawie wpisów na forum i zrzuca z siebie ciężar podjęcia decyzji na tych kytórzy wypowiadają tu swoje zdanie. Każdy ma swoją kasę za którą cieżko zapracował i nie widze powodu aby ktokolwiek inny miał za dysponowanie tą kasą odpowiadać niż jej właściciel.
Giełda nie jest dla wszystkich tak jak chociażby alkohol, jeden sie będzie delektował smakiem i dobrze sie bawił inny sie upije i będzie miał kaca... nie ma tu miejsca na pretensje, chyba że do siebie.
...bo nie uważam żeby rzeczywiście głupoty pisał bo to że coś sie nie do konca zgadza jest wpisane w giełdę a czepiać sie można zawsze i wszystkiego, problem w tym że mało kto ma odwagę napisać co myśli i dlaczego tak a nie inaczej uważa (trzeba miec umiejętnośc nie brania do siebie tych wszystkich epitetów i chęć wprost niebywałą do dzielenia sie swoimi przemyśleniami z innymi - pewnie troche zwykłej męskiej dumy też w tym jest, nawet jeśli chodzik jest kobietą ;) ).
Pozdrawiam Was serdecznie, i jakoś się nie martwię ani o Netię ani o PKN.
Pisałem o Netii, że martwiły mnie duże obroty powyżej 4,15 przez kilka dni i widząc to wychodziłem z akcji , na dzień dzisiejszy mam symboliczną ilość Netii, tyle tylko aby mi przypominała o tym ze w perespektywie średnioterminowej da na wszystki znowy zarobić.
Jesli chodzi o PKN orlen to też mam niewielkie ilosci ponieważ dla mnie te kilka tysięcy to NAPRAWDĘ niewielka ilość i pisałem wyraźnie w piątek że spodziewam się pogłębienia tego spadku i wykorzystam go do małych zakupów i tak własnie robię. Niektórzy z Was zachowuja sie gorzej niż akcje tz . nerwy koledzy trzeba naprawdę na wodzy trzymać i nie myślec w perspektywie kilku najbliższych dni tylko conajmniej kilku tygodni. Tak jak kolega napisał każdy ma swój rozum i każdy podejmuje decyzje za którą sam odpowiada. Teraz spójrzcie na moje wypowiedzi nieco inaczej ( już kiedys Cercio mi na to zwracał uwagę ). Zawsze poczekajcie nawet kilka dni , zobaczcie bo moje przewidywania sprawdzają się dobrze ale potrzebują czasu nie jednego czy dwóch dni ale troche więcej. Korekta na Netii moim zdaniem przeciągnie się jeszcze zwłaszcza, że po dzisiejszym dniu spółka dalej zniżkuje no i dobrze dokonam zakupu niżej. Przecież jak byk zwracałem uwagę na te duże obroty kiedy kurs stal prawie w miejscu, to była wyraźna dystrybucja i proszę zapamiętajcie to do końca świata i jeden dzień dłużej. Klasyczny techniczny obraz dystrybucji. Co do PKN Orlen, to myślę że spadki są na ukończeniu i kurs wyjdzie wyraźnie powyżej 30 złotych. Jeśli tak się nie stanie to sprzedam ze stratą jak to robiłem wielokrotnie, może zaklnę pod nosem, ale ani swiat ani Chodzik Księżycowy z tego powodu spacjalnie nie ucierpi. Natomiast na pewno nie bedę pogłębiać ewentualnych strat. Szybkie zamykanie nieudanych inwestycji to podstawa o której pisałem.
Mam nadzieję, że ZAROBIONY też to zrozumiał i wyraziłem się jasno. Pisałem o tym abyśmy napastliwy ton i agresję odesłali do lamusa. Jest tu miejsce dla wszystkich.
Pozdrawiam
Chodzik Księżycowy