Znalazłem w necie ciekawe fotki od wydawcy z grafikami z dark moon ze scenami walki i budynkami których nie ma w demo.Jak chcecie zebym podesłał wam fotki to zapraszam do kontaktu mailowego.
Mogę podesłać ci cały press pack gdzie oprócz zdjęć są 2 zwiastuny oraz screeny promocyjne kurde nie wiem czy to dobry pomysł czy nie ale wobec beznadziejnego marketingu 101xp nie byłby lepszym rozwiązaniem wzięcie się za marketing samodzielnie.Wysłać presskity do wszystkich największych portali gamingowych żeby ktoś w końcu usłyszał o tej grze oprócz jujubee.Nie wiem czy to jest zgodne z prawem dlatego lepiej to sprawdzić ale idea wydaje mi się słuszna.Pozostali zainteresowani presskitem znają mojego maila z pażdziernika i targów w poznaniu gdy wysyłałem wam foty więc jeśli jesteście zainteresowani piszcie do mnie.
Wysłałem ci link do serwera z pakietem musisz go pobrać.Presskit jest w 2 wersjach językowych przy czym 2 wersja rosyjska różni się jedynie tym że w zwiastunach są rosyjskie napisy.
Doszło dzięki :) część z nich to jest to samo co na Steam, ale część jest nowa sceny walki ja się dziwie czemu tego nie pokazują w mediach i na portalach gamingowych i inwestorskich, nie no gierka zapowiada się bardzo dobrze ...
Może prześlij wszystkim tym co przesłałeś w październiku z adnotacją prześlij dalej.Ja już tutaj nie jaram się premierami i procentami.Nie myślę o setkach procent tylko aby wyjść z tego bez strat co biorąc pod uwagę czas,inflację i ile mogłem potencjalnie zarobić to i tak wyjdzie na stratę.RP3 zamiast drgnąć kurs ro jak widać zero reakcji.Myślę że tak będzie do premiery a potem jakby była udana to coś podskoczy a jak nie to witamy groszówki i kolejne wyczekiwanie na efekt premiery DM.RP3 musi się sprzedać dobrze jeśli chcemy wzrostu cen akcji przed premierą DM
Teraz pytanie jak to mądrze porozsyłać.Może z pytaniem że zastanawiam się czy kupić /zagrać w tę grę.Co o niej sadzisz?.I może marketing szeptany ruszy.Konta famy w recenzjach i dyskusjach na Steami.Zrobić akcje z linkami i pytaniami na wszystkich grach.Dopóki Sream się nie zorientuje to pójdzie w Świat.Musimy zrobić oddolną formę marketingu szeptanego
Chyba marketing szeptany będzie najlepszym rozwiązaniem skoro marketing na portalach jest płatny to sensowne byłoby udzielanie się na forach gamingowych w działach ze strategiami na zasadzie że wystawiamy opinię o grze która jest przedstawiana na forum i piszemy że chcielibyście zagrać w fajną grę dark moon która ma niedługo wyjść na streamie.
Moim zdaniem największy problem co pisałem kiedyś, że na rynku zapomnieli o spółce ci co grają na giełdzie, o samą grę się mnie martwię, bo że jest dobra to wiem od PGA.
Zapomnieli bo spółka niestety zrobiła sobie zły PR grami typu kursk czy deep diving simulator potem brak marketingu i wypuszczanie niedopracowanych gier.Co więcej rynek gier się zmienił kiedyś na gpw było kilka spółek a przez ostatnie lata powstało wiele spółek gamingowych które tworzą dobre gdy z dużym budżetem ponad 10 mln zł a juju cały czas robi gry za niewielke pieniądze do tego nietrafieni wydawcy którzy może partycypują w kosztach produkcji ale nie zależy in na milionach sprzedanych sztuk.Spółka nie prowadzi komunikacji z akcjonariatem na wysokim poziomie nie robi webinarów by można było poznać ludzką twarz spółki.Według mnie powinni po fuzji ze space fox zostawić tylko załogę bo te gry z całym szacunkiem są beznadziejne jak na dzisiejsze realia i powodują że spółka też może być odbierana żle przez rynek jako niesprecyzowana w gatunkach jakie tworzy.Albo robimy dobre gry albo gnioty które nie będą miały wzięcia.Nowy prezes też nie wydaje mi się empatyczną osobą.Pamiętam ze jak byłem na targach nie podszedł nie zapytał co sądzę o grze tylko chodził wokół stanowiska jujubee jak petent.Pamiętam jak byłem na spotkaniu inwestorkim w karpaczu i podszedł do mnie prezes spółki immobile porozmawialismy naprawdę poczułem się jak ważny akcjonariusz spółki to było fajne.
To mega slabe to co piszesz z poprzednim dalo sie bez problemu pogadac. Ktos pisal o chacie inwestorskim przydalaby sie komunikacja z rynkiem zwlaszcza teraz jak sa premiery.