Co w obecnej sytuacji zrobiliby myślący akcjonariusze? Po pierwsze wycofaliby wszystkie zlecenia sprzedaży w karnetu i w ogóle by ich tam nie umieszczali. Wtedy szumowinom byłoby bardzo trudno cokolwiek kupić po obecnych zaniżonych cenach. Po drugie żaden myślący akcjonariusz nie odpowiedziałby na wezwanie tych szubrawców. Gdyby znalazła się grupa posiadająca razem od 5 do 10%, to trudno by im było wycofać spółkę z giełdy bez zaoferowania tej grupie ceny nawet znacznie przewyższającej wartość godziwą. Nie łudzę się, że jest tu dużo myślących akcjonariuszy, ale może paru by się znalazło.
Przypominam o rejestracji na WZ. Ja zamierzam. WZ pewnie będzie w czerwcu jak co roku. Można przy okazji spokojnie porozmawiać. W zeszłym roku ponoć było trochę akcjonariuszy z pakietami akcji.
Dnia 2025-03-24 o godz. 12:15 ~Bd napisał(a): > Przypominam o rejestracji na WZ. Ja zamierzam. > WZ pewnie będzie w czerwcu jak co roku. Można przy okazji spokojnie porozmawiać. > W zeszłym roku ponoć było trochę akcjonariuszy z pakietami akcji.
No właśnie "ponoć było". A sam byłeś w zeszłym roku i starałeś się nawiązać jakiś kontakt z chętnymi do stawiania oporu mafii z porozumienia?
Dnia 2025-04-02 o godz. 07:39 ~Lord napisał(a): > Wreszcie ktoś użył prawidłowego zwrotu.
Dla mnie chwalenie się zakupem akcji własnych to jeden wielki żart i drwina z akcjonariuszy (nieco więcej niż 0,1 %). Mam sam znacznie więcej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Opamiętajcie sie rządzący tą spółką
O tym to wie nawet ktoś kto ma trudności z myśleniem. To co czytamy tu na forum to raczej zaklinanie rzeczywistości które harmonizuje z brakiem dystansu i obiektywizmu do Rynku, spółki i włodarzy. Te marzenia o 20 zł, wyprzedanym walorze czy braku podarzy, są tego doskonałym potwierdzeniem.
Zwołali WZ na 20 czerwca. Myślący akcjonariusze zarejestrowaliby swoje akcje (wszystkie) aby się policzyć. Nie trzeba na WZ jechać aby się pokazać na liście zarejestrowanych akcjonariuszy. Listę akcjonariuszy można dostać wysyłając maila do spółki.