• gdzie te ponadprzecietne zyski ?????? Autor: ~pik [109.173.148.*]
    Gdzie są te ponadprzeciene zyski no gdzie????
  • Re: gdzie te ponadprzecietne zyski ?????? Autor: ~Leszczyk [91.207.126.*]
    Nie dla psa kiełbasa...
  • Re: gdzie te ponadprzecietne zyski ?????? Autor: ~Pepe [84.205.172.*]
    W kieszeni fafary i straszaka 10 dnia kazdgo miesiąca !!!!!
  • Re: gdzie te ponadprzecietne zyski ?????? Autor: ~Daro [193.228.123.*]
    Fakt! Fafarek ma pewnie jeszcze premie za robienie nas w konia
  • Re: gdzie te ponadprzecietne zyski ?????? Autor: ~tor [31.61.183.*]
    To ze fafa raczej przeszedl na strone starego układu to nawet bardzo mnie nie dziwi bo to ta sama kasta partyjnych 'specjalistow' Wiadomo ze bardziej im pasują bolszewickie zasady zarządzania wprowadzone przez pisow- wszystko dla partii i moze cos tam dla siebie no i zero odpowiedzialniosci a wszystko za panstwową kasę Juz nawet nie chce sobie wyobrazac jakie kolejki petentow stały przy gabinecie wojta zeby cos tam sprzedac i jakie były naciski z okrązenia partyjnego Z punktu widzenia notabli GG i drobni akcjonariusze to tylko awanturnicy przeszkadzający im w 'normalnej ' pracy"Jesli teraz tych 'awanturnikow' nie pozbyli sie poprzez np. wymiane akcji na akcje PKN to znaczy ze w blizkiej lub dalszej przyszłosci bedą im potrzebni Tu tylko do jednego mozna drobnych wykorzystac tj do uzasadnienia wysokiej ceny wykupu akcji -a poki co niech sie sądzą ,podaja do prasy do UE Notable na to zareagują i bedą za wysoką ceną akcji ale gdy miedzy sobą dojda do porozumienia Akcje plyną duzym potokiem i o czyms to swiadczy Wiem ze moze tak to nie działa ale roznie tu tlumaczymy to co sie stało i z kursem i dzialaniem zarzadu co do drobnicy
  • Re: gdzie te ponadprzecietne zyski ?????? Autor: ~Oko [5.173.178.*]
    ~tor - ty to chyba w rodzinie masz bolszewików albo takie korzenie, że wszędzie dookoła widzisz bolszewików. Prezes Orlenu bardzo dba o akcjonariuszy Orlenu a nie o partię i kolegów - zobacz jaka będzie dywidenda w Orlenie. Wystarczy tylko mieć akcje Orlenu. Prezes Orlenu nie jest od tego, żeby dbać o akcjonariuszy Energii. Tak jak prezes KGHM, PZU, banków i każdej innej spółki giełdowej nie jest od tego. Ale jak się żyje w nierealnym świecie i wypisuje bzdury o wymianie 1:1 czy 1:2 to tak jest...
    ~pik - te ponadprzeciętne zyski mają tutaj beneficjenci 1,5%, o które tak usilnie zabiega tutaj guru, więc pytaj jego :)
  • Re: gdzie te ponadprzecietne zyski ?????? Autor: ~LechWalesa [37.31.144.*]
    Dnia 2025-03-21 o godz. 07:56 ~Oko napisał(a):
    > ~pik - te ponadprzeciętne zyski mają tutaj beneficjenci 1,5%, o które tak usilnie zabiega tutaj guru, więc pytaj jego :)

tonący (~Oko) brzydko się chwyta ?
  • Re: gdzie te ponadprzecietne zyski ?????? Autor: ~emeryt [31.0.94.*]
    Wasza wiara w ponadprzeciętne zyski w perspektywie długoterminowej jest slaba .Wy chcielibyscie na już duże wzrosty a to często jest pump and dump .Moja wiara w ponadprzeciętne zyski w perspektywie długoterminowej nawet przez moment nie osłabła a czy mam racje osądzi przyszłość .Oczywiście analizując historyczne notowania to macie racje kurs wielu spółek zachowuje się lepiej jednak wielu z nas stara sie przewidzieć przyszle notowania spółki ENERGA więc podawanie wyniku rywalizacji w tym maratonie przed metą jest przedwczesne .

Przy okazji nawet prezes Orlenu cytując jego słowa powiedział ze inwestycje ktore prowadzi Grupa ENERGA jej perspektywy rozwoju i to jak ważną role odgrywa ENERGA SA w grupie Orlen
    wpłynie na wzrost wartość akcji spółki ENERGA SA na GPW oraz wzrost wartość firmy ENERGA SA .Prezes Orlenu dodaje Mogę powiedzieć że będziemy mieć wspólnie powody do radości ....

Chyba o kłamstwa nie posądzacie prezesa Orlenu ...Mając to na uwadze powinien nawiazać z rynkiem taką komunikacje aby rynek to zrealiziwał ....Gorzej byłoby gdyby prezes nie chciał wzrostów akcji spółki Energa a nawet jak niektórzy z Was radowałby się ze spadkow kursu a prezesa smucą spadki więc będzie starał się podjąc takie działania aby kurs giełdowy zrównał się z rzeczywistą wewnętrzną wartością spółki i wspólnie będziemy się radowali

Chyba że po piśmie GG do KNF nie bedzie tego realizował ..pytanie czy aktualna jest też jego wypowiedż

Dbamy o wzrost wartości spółki ENERGA SA Mogę powiedzieć to co przygotowujemy dla całej Grupy w tym dla ENERGA SA to trudne takie słowo OPERACJONALIZACJA naszej strategii Orlenu czyli przygotowywania strategii cząstkowych dla poszczególnych firm w tym dla ENERGA SA i będziemy to w tym roku publicznie prezentować dla tych większych i istotniejszych spółek z grupy a szczególnie zaprezentujemy to publicznie dla ENERGA SA bo jest spółką giełdową /dodajac na posiedzeniu sejmowej komisji prezes ENERGA powiedział że OPERACJONALIZACJA będzie gotowa na przełomie marca / kwietnia tego roku

Mam nadzieje że wówczas Państwa / akcjonariuszy ENERGA SA / apele spotkają się z takim odzewem z naszej strony który uznacie za właściwy

https://www.youtube.com/watch?v=cagDG3tH9kU
  • Re: gdzie te ponadprzecietne zyski ?????? Autor: ~darek [79.185.192.*]
    Emeryt, jak w/g Ciebie ma wyglądać ta OPERACJONALIZACJA w praktyce?
    Czego spodziewasz się na konferencji w sprawie OPERACJONALIZACJI która niby ma być na przełomie kwartałów I/II?
    Jak Orlen może zgodnie z prawem zainwestować 3,5 mld kredytu od ebi w modernizację sieci EOP,skoro nie ma 100% akcji grupy Energa?
  • Re: gdzie te ponadprzecietne zyski ?????? Autor: ~openerem [91.220.238.*]
    ta cała operacjonalizacja powinna być argumentem za przejęciem 100% akcji Energa - że dzięki przejęciu i zapłacie godziwie będą mogli się rozwijać - być liderem mieć nieograniczone możliwości inwestycji w nowe technologie czy smr itp - argumenty do tego Orlen ma tylko póki co dziwi sytuacja że tego nie komunikują -że idą w tą stronę tylko trzeba wyliczyć odpowiednie wartości
    tak powinna wyglądać otwarta komunikacja z rynkiem a nie takie blokowanie - unikanie i kombinowanie zwłaszcza z prezesem Energi na usługach
  • Re: gdzie te ponadprzecietne zyski ?????? Autor: ~Tt [31.183.134.*]
    Koniec marca za pasem, prawdomówność prezesa zostanie przetestowana
    martwi mnie że kurs Energi pokazuje że prezes oszukuje i i nie ma dla nas nic nowego i dobrego
    ciekawsze będą wyniki pierwszego kw niż ta cała operacjonalizacja Orlenu
    zobaczymy kiedy wpłynęły rekompensaty za ceny regulowane, co z opłatami za emisję i kiedy będą uruchomione CCGT czy w terminie czy z opóźnieniem i czy spółka dąży do tego aby wyniki kwartalne były przewidywalne i zbliżone do siebie jak to komunikuje Tauron czy będą kombinować na odpisach na rezerwach aby tylko nie dawać powodów do wzrostu wartości spółki
    w 3 lata zainwestowali ok 13 mld zł - i nie widać tego w wynikach spółki -
  • Re: gdzie te ponadprzecietne zyski ?????? Autor: ~en22 [85.128.118.*]

należy jeszcze podkreślić , ze Prezes Orlenu powiedział w spawie akcjonariuszy mniejszościowych Energi, ze sytuacja będzie rozwiązana już wkrótce , a pełnego rozliczenia Orlen dokona do końca marca 2025. Wiec do końca tego miesiąca to nie tylko propozycja , ale PEŁNE ROZLICZENIE. Razem z dzisiejszym dniem zostało Prezesowi na to pełne rozliczenie 7 dni roboczych
  • Re: gdzie te ponadprzecietne zyski ?????? Autor: ~Pepe [37.31.12.*]
    Ale jaja, ale jaja 7 dni zostało !!! Ja i tak "darkowi"przedłużyłem ten czas do 15 kwietnia
    Guru - cała ta wasza "OPERACJONALIZACJA" polega na sprowadzeniu kursu Energii do ceny z czasów wezwania wójta :)
    akcje Energi nie są dla 2manów,kiedy wreszcie to zrozumiesz?;-)
    Chyba, że za darmo je dostali tak jak ty guru - bo za darmo to i ocet smakuje :)
  • Re: gdzie te ponadprzecietne zyski ?????? Autor: ~Ambroży [77.254.138.*]
    @emeryt

"i ....Chyba o kłamstwa nie posądzacie prezesa Orlenu ..."

my nie tylko posądzamy Fąfarę o kłamstwa , my je widzimy i słyszymy na każdym spotkaniu a akcjonariatem Energii od roku - on nam kłamie w żywe oczy, i jeszcze się w duchu śmieje,

emeryt - nikt normalny tego "prezesa Orlenu" już nie traktuje poważnie, dziwię się Tobie...
    ~Ambroży - Ty się dziwisz emerytowi? Zobacz "w co gra" emeryt, na czym mu zależy. Jak jestem tutaj na forum blisko półtora roku emeryt poprzez setki albo i już tysiące tutaj wpisów, komentarzy cały czas tylko zachwala Energę, publikuje hurtowo same pozytywne informacje o obietnicach, o wzrostach, o nowych inwestycjach etc. Wszystko w jednym celu - żeby jak najwięcej drobnych kupowało akcje Energii, żeby uwierzyło w ten "cud" i ponadprzeciętne zyski, żeby z kolei emeryt mógł w odpowiednim momencie z akcji wyskoczyć i zrealizować swoje zyski. Cały jego PR tutaj na tym polega - to ma być taka samorealizująca się przepowiednia. Więc cały czas pisze pozytywnie - im więcej osób w to uwierzy tym więcej osób akcje kupi a mniej sprzeda, im większy popyt tym cena wyższa, im cena wyższa tym emeryt ma wyższe zyski. Cytując klasyka "Kasa Misiu, kasa"... :)
    @Oko

posiada akcje i zależy mu na wzroście ich wartości - podobnie jak i mnie, jeżeli podaje sprawdzone przykłady z przeszłości, rzetelne informacje nt. spółki - jej inwestycji, planów, analizy raportów to super - ja jestem mu za to wdzięczny bo ma większe doświadczenie i wiele widział...

to że przyciągnie kogoś i zachęci do zakupu ? ależ bardzo dobrze - na tym polega giełda - kupić plotki sprzedawać fakty...

tobie zaś @Oko - nie wierzę i śmierdzi od ciebie agentem - strony nas rozgrywającej,

Podsumowując:

to co robi emeryt jest w naszym interesie, że jest optymistą i podtrzymuje na duchu umęczonych akcjonariuszy Energa również rozumiem i popieram , ale na litość boską - nie mówmy że pada deszcz gdy plują nam w twarz!
    Ambrozy -mnie jak chlopcy z forum spytali ile mam akcji to wystawilem na sprzedaz po b. wysokiej cenie i sprawa jasna a oko i pepe nigdy tego nie zrobili -a czego tu sie bac Emeryt i przy 9 zl naganiał na kupno a ci dwaj dawno tu płaczą A co Energa bedzie bankrutem czy zacznie trwale przynosic straty czy ma wirtualny majątek ,tez nie Jedno co zle ze jest panstwowa i ma cwanich zarzadzajacych ale my to przeczekamy i troche dobierzemy
    ~tor - mnie "chłopcy z forum" nie kręcą :) Co do Energii - zgoda, bankrut to nie jest ale niestety państwowa spółka nie do zarabiania pieniędzy dla drobnych akcjonariuszy czyli żadna perła...
    ~Ambroży - no właśnie to rzetelne podawanie informacji przez emeryta polega na podawaniu tylko pozytywnych informacji a nawet te, które są negatywne też przedstawia jako pozytywne, albo po prostu je e skrzętnie pomija, więc chyba z rzetelnością to ma tyle wspólnego co Republika z rzetelnym dziennikarstwem - uprawianie propagandy. Ale rozumiem, że tak jak zwolennikom PiS bardzo odpowiada przekaz Republiki tak wygłodniałym zysków akcjonariuszom Energii odpowiadają wpisy emeryta, guru czy farmazona - każdy na swój sposób wychwala Energę i zapewnia o niebotycznych zyskach. To trochę tak jak ludzie wierzą w jakąś religię i lepsze życie po śmierci tak wy tutaj wierzycie, że Energa to najlepsza spółka i posiadając jej akcję złapaliście Pana Boga za nogi. "Agent Oko" :)
    Bardzo ładnie wrecz wzorowo starasz sie wywrocic kota ogonem -no chyba w Petersburgu farmy trolli nie konczyłeś
    za Republikę i przekaz anty PIS - plus dla Ciebie - ociepliłeś nieco swój wizreunek :p

co do Farmazona - brak słów - wiele razy apelowałem o całkowite ignorowanie trola - ale bez większego skutku - jeszcze bodajże właśnie emeryt z arskiozianem wzięli go w obronę jako "folklor" tego forum :(

darka bardzo cenię i będę bronił - za to że się stara , wpadł i pływa z nami w tym szambie SSP i szuka drogi ratunku - dziękuję za zaangażowanie - dobra robota!

n.t. emeryta już pisałem - nie ze wszystkim się zgadzam ale doceniam i szanuję.

PS. powinniśmy być zjednoczeni i wpierać się w walce o nasze interesy!
    Dnia 2025-03-21 o godz. 13:56 ~Ambroży napisał(a):
    > za Republikę i przekaz anty PIS - plus dla Ciebie - ociepliłeś nieco swój wizreunek :p
    > >
    > > co do Farmazona - brak słów - wiele razy apelowałem o całkowite ignorowanie trola - ale bez większego skutku - jeszcze bodajże właśnie emeryt z arskiozianem wzięli go w obronę jako "folklor" tego forum :(
    > >
    > > darka bardzo cenię i będę bronił - za to że się stara , wpadł i pływa z nami w tym szambie SSP i szuka drogi ratunku - dziękuję za zaangażowanie - dobra robota!
    > >
    > > n.t. emeryta już pisałem - nie ze wszystkim się zgadzam ale doceniam i szanuję.
    > >
    > > PS. powinniśmy być zjednoczeni i wpierać się w walce o nasze interesy!

za dobre słowo,dziękuję,oczywistym jest,że tylko działając wspólnie,w jednej drużynie możemy przypilnować własnych interesów,nie pojmuję tego ......... we własne gniazdo "okopodobnych",to irracjonalne,nielogiczne postepowanie kogoś kto na dodatek pisze,że ma akcje Energi
  • Re: gdzie te ponadprzecietne zyski ?????? Autor: ~antek [79.185.190.*]
    panowie z sprawozdania wynika że energa osiągneła zysk EBITDA 3379 MIL TO WYCHODZI 8.16NA akcje,a niski wynik to sztuczki księgowe żeby nie płacić podatków ale wam nie radze tak robić bo skarbówkai puści was z torbami.
    jaki niski wynik?gdyby nawet uznać odpisy 360 mln na nowokupione oze za zasadne i obniżą one wynik brutto,to zysku netto pozostanie za 24' ponad 700 mln,ok.1,8 zł/akcja,najwięcej ze wszystkich energetyków,chyba,że coś żle liczę,więc proszę sprostować.
    lepsze EBITDA w stosunku do kapitalizacji maja i Tauron i Enea . Enea tez prawdopodobnie ma lepszy zysk netto w stosunku do kapitalizacji bo nie znamy ostatecznie dokładnego wyniku netto Energii.
    I tak jak napisał "openerem" w trzy lata 13 mld inwestycji a nie widać tego w wynikach. W 2021 i w 2022 rocznie Energa zarabiała prawie miliard zl. W 2023 już mniej . 2024 - tez kiepsko
    Dnia 2025-03-21 o godz. 12:11 ~en22 napisał(a):
    > lepsze EBITDA w stosunku do kapitalizacji maja i Tauron i Enea . Enea tez prawdopodobnie ma lepszy zysk netto w stosunku do kapitalizacji bo nie znamy ostatecznie dokładnego wyniku netto Energii.
    > I tak jak napisał "openerem" w trzy lata 13 mld inwestycji a nie widać tego w wynikach. W 2021 i w 2022 rocznie Energa zarabiała prawie miliard zl. W 2023 już mniej . 2024 - tez kiepsko

"mistrzu",już zysk netto Energi za IV kw szacowałeś na mld zł,więc może przedstaw swoje wyliczenia,ile zarobiły poszczególne spółki w przeliczeniu na akcje,jesteś przecież od początku gpw,mając taki staż inwestora giełdowego,chyba to potrafisz obliczyć?
    "guru" - nie szacowałem zysku za IV kw. na mld zl
    żeby mówić o ponadprzeciętnych zyskach z inwestycji w Energę to albo orlen powinien zaproponować coś zbliżonego chociaż do WK
    albo powrót Energi do indeksów co przy niskim FF i kupowaniem przez fundusze indeksowe mogło by podnosić cenę akcji na giełdzie niezależnie od jej wyników bo decydował by przypływ pieniędzy na giełdę a popyt dawał by płynność i możliwości swobodnego handlu - po roku od wyroku nie zanosi się ani na jedno ani na drugie przez co miałem nieprzespaną noc po ogłoszeniu odpisów
    ~openerem - głowa do góry bo jak to mówią "rok nie wyrok" :) I osobiście zalecam większy dystans do akcji Energii bo jak będziesz źle spał albo wcale to zaraz odbije Ci się to na zdrowiu a z tym nie ma żartów. Zawał, wylew, nowotwór od zbyt wysokiego poziomu kortyzolu i koniec. Nawet guru nie pomoże - co najwyżej na pogrzebie ładną mowę wygłosi :)
    Przeciez kazdemu wiadomo co nalezało zrobic a tym bardziej wiadomo tym specjalistom Jesli tego nie zrobili to dobrze wiedzieli czym to moze sie zakonczyc i zapewne wiedzą czemu to ma sluzyc Wymyslili jakies pojecie na " a "ze i emeryt nie moze odp. jak je rozumiec -wszystko to wyglada na cyniczna gre z drobnicą Napewno wywalą tych co za bardzo uwierzyli i wzieli kredyt ale cel jest glebszy i dobrze przez nas wszystkich rozumiany Czekamy na przełom kwartałow -ja w kieszeni juz mam "mydaełko fa" A na sesji znow beda spore obroty co sugeruje ze chca nas wymeczyc coraz nizszą ceną - przeciez 1 duza transakcja / pozasesyjna/ i zamkneliby sprawe
  • Re: gdzie te ponadprzecietne zyski ?????? Autor: ~antek [79.185.190.*]
    zysk959 mil to na akcje2,31zł to przy dzisiejszej cenie jest 20% na akcje w roku
    Podstepem zabralem od malego wnuka oszczednosci i biore 150 z prawej -Nasladujcie mnie Heheee
    @tor

a już myślałem że drukujesz sobie tą kasę :)

no to odsetki lecą a z wnukami nie ma żartów :p
  • Re: gdzie te ponadprzecietne zyski ?????? Autor: ~Woyd [31.0.56.*]
    Orlen i Energa caly czas graja przeciwko nam, oplacaja cale dzialy marketingu czy relacji z inwestorami, a komunikatow dla inwestorow nie ma, prezes jak kazdy prezes klamie kiedy trzeba i nawija makaron na uszy, aby inni slyszeli to co chca slyszec. Zapominaja tylko o jednym zarzady i politycy sie zmieniaja i oni nie maja na to wplywu, a my akcjonariusze decydujemy sami jak dlugo chcemy z akcjami zostac i chyba nas tutaj nie doceniaja, bo predzej oni sie skoncza niz my.
[x]
ENERGA 5,71% 18,88 2025-11-12 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.