• Pytanko Autor: ~Stary_kaczor [185.56.211.*]
    Chciałbym zapytać znających temat co takiego się dzieje z tą spółką od jesieni 2024. Czy spadek kursu od października wynika z profilu spółki i generalnie bryndzy w branżach w których działa (PKP, budowlanka, OZE) czy też chodzi o szemrane kwestie jak w linku poniżej?
    www.wirtualnemedia.pl/m/artykul/koniec-tv-republika-inwestor-dariusz-szymanski-akcje-sprzedaz
  • Re: Pytanko Autor: ~geolog [5.173.89.*]
    A ja mam pytanko, na co liczyli nowi co wchodzili rok temu i jaką stopę zwrotu ma portfel loteryjne kupowany
  • Re: Pytanko Autor: ~Stary_kaczor [37.248.200.*]
    Miałem Compremum kilka lat temu i wtedy zamknąłem pozycję na plusie. Nie interesowałem się spółką dłuższy czas a teraz widzę mega kaszanę na kursie. Będę wdzięczny jeśli ktoś zorientowany się sensownie wypowie o powodach spadków oraz szansach/zagrożeniach dla kursu w tym roku..
  • Re: Pytanko Autor: ~Marian [45.144.196.*]
    Są chwile przed wyrzuceniem ich z kontraktu, a nie mają nic innego. Najbliższa publikacja wyników położy spółkę i zmusi zarząd do złożenia odpowiedniego wniosku w sądzie.
  • Re: Pytanko Autor: ~Zakar [141.0.12.*]
    Marin napisz jeszcze w jaki sposób wyrzucisz Compremum z kontraktu który został już w całości zrealizowany na udostępnionych przez PKP PLK odcinkach ? Compremum i Wasko mają jeszcze do zrobienia ok 4000 km linii światłowodu gdy tylko PKP PLK upora się na tych odcinkach z nakładającymi się innymi inwestycjami i przekaże im teren pod budowę.
  • Re: Pytanko Autor: ~Kr [31.182.222.*]
    Jak widać nie wszyscy tu potrafią czytać ze zrozumieniem:

Aktualny stan realizacji projektu GSMR
    PKP Polskie Linie Kolejowe S.A. poinformowały, że w ramach budowy infrastruktury systemu ERTMS/GSM-R zawarto kilka umów. Dwie z nich zostały już zakończone, natomiast kolejne dwie pozostają w toku.
    Jedna z umów, podpisana w 2018 roku z konsorcjum kierowanym przez Nokia Solutions and Networks, opiewa na kwotę 2,79 mld zł brutto. Druga, pierwotnie zawarta z Alcatel-Lucent Polska, później przejęta przez Nokia Solutions and Networks, wynosi 51,5 mln zł brutto

Stan realizacji kluczowych elementów projektu przedstawia się następująco:
    • Planowana liczba masztów antenowych: 1 550 sztuk,
    • Liczba wybudowanych masztów antenowych: 710 sztuk,
    • Planowana długość linii światłowodowych: 10 577 km,
    • Odebrana długość linii światłowodowych: 10 682 km.
    Spółka przypomina, że w trakcie realizacji projektu pojawiły się spory oraz mediacje między zamawiającym a wykonawcami.

https://kolejowyportal.pl/pkp-plk-zlecaja-ekspertyze-dotyczaca-realizacji-projektu-ertms-gsm-r/ 
    Jak wejdzie18.062.590 akcji zwykłych na okaziciela serii H o wartości nominalnej 1,00 zł każda, tj. emisji akcji przeprowadzonej w 2020 roku. to mam pytanko na ilu mkw można to wyłożyć
  • Re: Pytanko Autor: ~oli [89.64.35.*]
    Tylko tam cena emisyjna to 2.36,tak podaje Bankier,więc jakie to zagrożenie przy kursie 1,18?
  • Re: Pytanko Autor: ~LESZCZ [31.61.189.*]
    Nie chyba cena emisyjna na 1 zł.
    Ci co nie potrafią odróżnić ceny emisyjnej od nominalnej

https://www.bankier.pl/gielda/notowania/akcje/COMPREMUM/akcjonariat 

Wartość nominalna akcji to wartość, która została ustalona w statucie spółki akcyjnej, tak aby suma wartość wycenionych akcji pokrywała wartość kapitału zakładowego. Zgodnie z art. 308 § 2 kodeksu spółek handlowych wartość nominalna akcji nie może być niższa niż 1 grosz.

Cena emisyjna akcji to cena, po której akcje są sprzedawane inwestorom podczas pierwszej emisji
    Widać że jesteś oczytany, a czy za 4Q24 netto przychód będzie wyższy niż 18.062.590 PLN?
    Dnia 2025-03-21 o godz. 17:11 ~geolog napisał(a):
    > Widać że jesteś oczytany, a czy za 4Q24 netto przychód będzie wyższy niż 18.062.590 PLN?

Nie jestem wróżką.
    Wyniki będą 30 kwietnia

I mam pytanie historyczne jakie projekty za 42,5 mln PLN z emisji, będą dawały zwroty z inwestycji w przyszłości
  • Re: Pytanko Autor: ~Informator [46.112.88.*]
    Kolejny kandydat do zgłoszenia do KNF. Udajesz czy nie odróżniasz ceny emisyjnej od nominalnej ? Akcje zostały objęte w 2020 zgodnie z Espi po 2,36 więc kasa została w firmie przeznaczona na działalność. Co z nimi będzie czas pokaże.
  • Re: Pytanko Autor: ~KrólArtur [83.9.231.*]
    Dnia 2025-03-21 o godz. 20:52 ~Informator napisał(a):
    > Kolejny kandydat do zgłoszenia do KNF. Udajesz czy nie odróżniasz ceny emisyjnej od nominalnej ? Akcje zostały objęte w 2020 zgodnie z Espi po 2,36 więc kasa została w firmie przeznaczona na działalność. Co z nimi będzie czas pokaże.

Nie strasz tylko działaj.

[x]
COMPREMUM 14,81% 0,93 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.