Jedyne co znalazłem na "-" to informacje na temat zmian członków zarządu. Jedyne info które tak uwaliło kurs, szok. Od tego czasu zdążyli nabyć akcje w niemieckiej spółce, dać info o umowie na 50 domków w Łebie, Grey Point i Neri nabyli łącznie 1,07mln akcji Aż jestem ciekaw jutrzejszego raportu
Podatki w Niemczech są o wiele wyższe, może firma ma służyć jako wizerunek na Niemieckiej scenie, a realizacja i rozliczenie i tak będzie na Polskim prawie - nie orientuje się jak to działa ale tak czy inaczej nabyli 100% udziałów - spółka córka
a kiedy zakładana jest spółka córka ? "Spółka córka jako spółka zależna. Zatem w jakim celu zakładana jest spółka córka? Główny powód to znaczny rozrost przedsiębiorstwa oraz chęć ekspansji na nowe rynki."
Kurs leci bo sytuacja spółki nie jest stabilna. Porobili klientów i zostawili z niczym i to właśnie wszystko od zmiany zarządu. Zabrali kase a inwestycji nie skonczyli! Aktualny Zarzad zablokowal wszystkie prace. Spolka stoi i nic nie robi! Obecny zarzad działa na szkodę klientów. Jego deklaracje nie są nic warte a wszystkie nowe spółki to słupy które za chwilę znikną.
hmm okej, dzięki za odpowiedź, a masz może jakiś link do tego co mówisz? Skąd to wiesz? Wcześniej już widziałem na forum o tym ale 0 źródeł, a tutaj każdy może pisać o czym chce. Doczytałem się jeszcze na temat wstępnej umowy budowy 26 domków na Śląsku.
"Spółka zadeklarowała współpracę z Inwestorami w celu powołania Spółki Celowej, poprzez którą strony zrealizują inwestycję deweloperską zgodnie z uzgodnionym zakresem, budżetem i harmonogramem. Emitent wyraża wolę zaangażowania środków finansowych, materiałów i zasobów ludzkich w realizację przedsięwzięcia oraz jego komercjalizację. Z kolei Inwestorzy zamierzają przeznaczyć na ten cel posiadane przez nich nieruchomości. W terminie 70 dni od zawarcia Listu (tj. do 14 kwietnia 2025 r.), Spółka zobowiązała się przedstawić szczegółowy harmonogram działań, mający na celu przygotowanie do zawarcia właściwej umowy współpracy."
Poczytaj opinie na Google. Poza tym jak się przejrzy historycznie skład poprzednich członków zarządu, rotacje jakie zachodzą i kto stoi na czele zakupionej spółki niemieckiej to coś tu śmierdzi. Zdjęli zakaz sprzedaży akcji tylko z jednego akcjonariusza większościowego a drugiego nadal trzymają z zakazem i dlatego tylko jeden wyprzedał wszystko. Poczytaj projekty uchwał na walne. Ewidentnie działają na szkodę aktualnego większościowego akcjonariusza. I wszystko zaczęło się od zmiany zarządu i odwołania Prezesa. Wcześniej kurs był stabilny. To chyba jak poskłada się to wszystko to wychodzi że szykują jakiś wielki wał. Jeśli wszystko jest ok to czemu nie kończą rozpoczętych prac? Nie ma kontaktu ze spółka.
Opinii żadnych nie znalazłem - nie wiem. Ale Pan Marek faktycznie się pokazał. Cóż.. , chcą wejść na rynek Niemiecki. Może kombinują, żeby więcej zarobić ale to raczej nie powód do zrujnowania dobrze prosperującej już firmy. Faktycznie niepokojące są ciągłe zmiany w Zarządzie, a z drugiej strony Pan Marek dalej się pojawia. Może chodzi o podatki ? Wszystko się okaże ale jak dla mnie to firma ma dobry fundament i ma co robić według zapowiedzi. Możliwe żeby kurs tak upadł przez pogłoski i to co każdy sobie sam dopowiedział, a tak naprawdę aktualny kurs akcji jest bardzo zaniżony? hmm.. przekonajmy się - JUTRO RAPORT!
Ja znalazłem te opinie,ale tam są zamieszczone opinie o różnych firmach. To nawet pewnie żadna z tych opinii nie dotyczy wg partners. Choć mogę się mylić,bo nie jest wyszczególnione o ktorą firme chodzi
Piszę z autopsji moja budowa jest niezakończona kase wzięli i nowy zarzad nie chce zakończyć prac. Zero kontaktu i takich osób jak ja jest kilka. Biorą się za nowe projekty a obecnych klientów zostawili na lodzie. Mam strat na kilkadziesiąt tysięcy. Z premedytacją nowy zarzad wstrzymał pracę nie wydał mojego materiału za który zapłaciłam. Pod firmą wg partners na Google są opinie podobne w ostatnim miesiącu z 4,5 spadli na 3,0. Nie ma się co czarować szykują się pozwy za nienależyte wykonanie umow. Dla mnie aktualnie spółkę czyszczą z jakichkolwiek śladów jej faktycznych założycieli. Marka i jakość jaką gwarantował Gogolczyk przepadła. I teraz oszukują ludzi. Jak dla mnie nie warto inwestować w naciągaczy i oszustów.
Dlatego zastanawiam się dlaczego nie dokupi te 8% i już wtedy ma 100%pewności, że nikt mu nie podskoczy. Mógłby wtedy sprzedać te firmę inwestorowi branzowemu.
Po co sprzedawać kurę , która będzie znosić złote jajka . Na walnym się okaże ile kto ma akcji i kto będzie rozdawał karty . Teraz trzeba wszystko poukładać i uporządkować w spółce ,
Po pierwsze zawierali kolejne umowy o zbywalności akcji, potem to zaczeli odwoływać, no to zaczeli sypać po kolei na początek na koniec lutego Pani Ptrycja i Boergen 365tys szt potem Ruszkowski 1470000 tyle miał wszystkiego..,potem wydali 100tys na tą niemiecką, spólke, Ona ma promować te domki w niemczech, rynek wyceniony na 3mld euro, tym bardzie kurs zawyżony więc ile setek % mieli zysju, znacie wartość Księgową?/....dowiemy sie jutro po raporcie.., dalej ....zobaczymy kto odebrał te akcje, 75tyś dziś ktoś ustawił, widzieliscie jak walnęło na 2,75 nagle i z lewej było prawie 50tyś na kupnie??..pewnie Gogolczy coś dokupił ....zobaczymy jak dalej sie to potoczy pozdr Robi:)