• Cormay w moim portfelu Autor: ~Musa [31.0.126.*]
    Akcje Cormay stanowią teraz prawie 42%, liczone po kosztach zakupu, spośród wszystkich innych walorów spółek w moim portfelu.
    Moja średnia cena za akcję myślę, że jest wciąż bardzo okazyjna, wynosi ok 51 gr.
    Życzę Cormay rozwoju, a ich akcjonariuszom wzrostów kursu.
    Pozdrawiam serdecznie.
  • Re: Cormay w moim portfelu Autor: ~hgw [185.226.61.*]
    ...w moim też, tylko średnia 1,8 zł !
  • Re: Cormay w moim portfelu Autor: ~MV [173.77.73.*]
    Musa masz ustawionego stoploss-a? Lepiej sie zabezpieczyc przy tego rodzaju spolkach badziewiowych.
  • Re: Cormay w moim portfelu Autor: ~Musa [31.0.125.*]
    Nie mam stoploss'a.
    Z reguły nie sprzedaję poniżej ceny kupna.
    Gdy spółka przeżywa gorsze czasy, tylko takie wynikające z czynników zewnętrznych i od niej niezależnych, to czekam na fazę wzrostową w cyklu koniunkturalnym, taką jaka jest teraz.
    Cormay to dość porządna firma, zarówno fundamentalnie, a i technicznie można prognozować, że nastąpi rozwój w tej dziedzinie i wzrosty kursu, bazując na cyklu związanym z polityką władz.
    Dlatego jestem umiarkowanym optymistą co do tej spółki i spokojnie patrzę w przyszłość.
  • Re: Cormay w moim portfelu Autor: ~pliszka [37.225.65.*]
    Dnia 2025-03-20 o godz. 16:54 ~Musa napisał(a):
    > ...
    > Gdy spółka przeżywa gorsze czasy, tylko takie wynikające z czynników zewnętrznych i od niej niezależnych, to czekam na fazę wzrostową w cyklu koniunkturalnym, taką jaka jest teraz.
    > Cormay to dość porządna firma, zarówno fundamentalnie, a i technicznie można prognozować, że nastąpi rozwój w tej dziedzinie i wzrosty kursu, bazując na cyklu związanym z polityką władz.
    > Dlatego jestem umiarkowanym optymistą co do tej spółki i spokojnie patrzę w przyszłość.

bazujesz na intuicji, czy masz konkretne rozeznanie w tej branży (i polityce władz)?

• Re: Cormay w moim portfelu Autor: ~Musa [31.0.122.*]
    Z wykresu można wywnioskować, że gdy rządził PiS, to notowania osiągały minima, a przed nimi kurs był jak dobrze pamiętam kilkanaście razy wyższy.
    Wiem też z kilku dyskusji sejmowych, że obecnie rządzący są bardziej przychylni biotechnologii, np. też in-vitro. Podczas ostatnich obrad też się to potwierdziło. Więc firmy takie jak Cormay będą miały prace do wykonania i stąd mój optymizm.
  • Re: Cormay w moim portfelu Autor: ~hgw [79.191.253.*]
    .....kilkanaście razy wyższy to był kilkanaście lat temu, a w czasach PiS to najwyżej kilka razy wyższy i to krótko .......!
  • Re: Cormay w moim portfelu Autor: ~Musa [31.0.127.*]
    Dokładniej to kurs spadł kilkanaście, lub nawet do 30 razy niżej mniej więcej od 2016 prawie do chwili obecnej, co pokrywa się z dwiema kadencjami rządów PiS.
  • Re: Cormay w moim portfelu Autor: ~Musa [31.0.127.*]
    W sumie zaraz po 2016 kurs był niżej od szczytów jakieś 7, 8 razy mniej.
  • Re: Cormay w moim portfelu Autor: ~Musa [188.146.26.*]
    Nastawiam się tu raczej na inwestycję długoterminową i nie zamierzam tanio tych akcji sprzedawać.
    Myślę, że lepiej nie robić tu kółek, bo prawdopodobnie kurs może wahać się już nieznacznie i byłoby wtedy ryzyko, że nie odkupi się akcji znacząco taniej.
    Pozdrawiam i życzę wzrostów.
  • Re: Cormay w moim portfelu Autor: ~mv [173.77.73.*]
    Musa zycze powodzenia. Ja tez trzymam Cormaya dlugoterminowo. Kupowalem za ponad 15 zlotych. Nie trace nadziei. Mysle, ze jeszcze z 15 lat i bede na czysto.
  • Re: Cormay w moim portfelu Autor: ~Musa [31.0.121.*]
    Dzięki. Długoterminowa inwestycja na giełdzie to dla mnie od paru miesięcy, kwartałów, do końca kadencji, chyba że wypłacaliby dobrą dywidendę.
  • Re: Cormay w moim portfelu Autor: ~Musa [31.0.122.*]
    Nawet po gorszych wynikach za 2024 r. inwestorzy praktycznie nie pozbywali się akcji.
    To dobrze, wycenia się teraźniejszość i przede wszystkim przyszłość, a to może być znacznie lepsza.
    Serdecznie pozdrawiam.
[x]
CORMAY 0,61% 0,50 2025-09-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.