Akcje Cormay stanowią teraz prawie 42%, liczone po kosztach zakupu, spośród wszystkich innych walorów spółek w moim portfelu. Moja średnia cena za akcję myślę, że jest wciąż bardzo okazyjna, wynosi ok 51 gr. Życzę Cormay rozwoju, a ich akcjonariuszom wzrostów kursu. Pozdrawiam serdecznie.
Nie mam stoploss'a. Z reguły nie sprzedaję poniżej ceny kupna. Gdy spółka przeżywa gorsze czasy, tylko takie wynikające z czynników zewnętrznych i od niej niezależnych, to czekam na fazę wzrostową w cyklu koniunkturalnym, taką jaka jest teraz. Cormay to dość porządna firma, zarówno fundamentalnie, a i technicznie można prognozować, że nastąpi rozwój w tej dziedzinie i wzrosty kursu, bazując na cyklu związanym z polityką władz. Dlatego jestem umiarkowanym optymistą co do tej spółki i spokojnie patrzę w przyszłość.
Dnia 2025-03-20 o godz. 16:54 ~Musa napisał(a): > ... > Gdy spółka przeżywa gorsze czasy, tylko takie wynikające z czynników zewnętrznych i od niej niezależnych, to czekam na fazę wzrostową w cyklu koniunkturalnym, taką jaka jest teraz. > Cormay to dość porządna firma, zarówno fundamentalnie, a i technicznie można prognozować, że nastąpi rozwój w tej dziedzinie i wzrosty kursu, bazując na cyklu związanym z polityką władz. > Dlatego jestem umiarkowanym optymistą co do tej spółki i spokojnie patrzę w przyszłość.
bazujesz na intuicji, czy masz konkretne rozeznanie w tej branży (i polityce władz)?
Z wykresu można wywnioskować, że gdy rządził PiS, to notowania osiągały minima, a przed nimi kurs był jak dobrze pamiętam kilkanaście razy wyższy.
Wiem też z kilku dyskusji sejmowych, że obecnie rządzący są bardziej przychylni biotechnologii, np. też in-vitro. Podczas ostatnich obrad też się to potwierdziło. Więc firmy takie jak Cormay będą miały prace do wykonania i stąd mój optymizm.
Dokładniej to kurs spadł kilkanaście, lub nawet do 30 razy niżej mniej więcej od 2016 prawie do chwili obecnej, co pokrywa się z dwiema kadencjami rządów PiS.
Nastawiam się tu raczej na inwestycję długoterminową i nie zamierzam tanio tych akcji sprzedawać.
Myślę, że lepiej nie robić tu kółek, bo prawdopodobnie kurs może wahać się już nieznacznie i byłoby wtedy ryzyko, że nie odkupi się akcji znacząco taniej.
Pozdrawiam i życzę wzrostów.
Musa zycze powodzenia. Ja tez trzymam Cormaya dlugoterminowo. Kupowalem za ponad 15 zlotych. Nie trace nadziei. Mysle, ze jeszcze z 15 lat i bede na czysto.
Nawet po gorszych wynikach za 2024 r. inwestorzy praktycznie nie pozbywali się akcji.
To dobrze, wycenia się teraźniejszość i przede wszystkim przyszłość, a to może być znacznie lepsza. Serdecznie pozdrawiam.