myślę , że teraz pójdzie mi jeszcze lepiej inwestowanie ( czekam na 32 zł. x 25000 szt.)
podoba mi sie ta DĘBICZKA oczywiście
dla mnie już nie stanowią problemu tacy inwestorzy obdarzeni silną wiarą ( jak np. Waldi lub inni na elektrimie )
różnorodność fauny giełdowej a może i flory już mnie nie przeraża )
oczekuję od giełdy tylko zysków nie dogmatów wiary ( mam w sercu dekalog )
piękna była ta wizja 120 zeta i zazdroszczę niektórym takiego POLOTU jaki reprezentują tu na forum niektórzy inwestorzy
Po co te osobiste wycieczki do Waldiego...?
On rozmawia na argumenty i to co pisze ma ogromny sens. Oczywiście można teraz go wyszydzać ale tak naprawdę wezwanie jest możliwe w każdej chwili. I co wtedy? Byłby niezłym guru nie?
Ostatnie 3 dni to ucieczka osób które wpadły tutaj na parę dni przed 25 sierpnia. Im najłatwiej zabrać papier. Wystarczy że kilka osób sprytnie ustawia zlecenia po prawej i lewej stronie. Chwilowi goście nie chcą utknąć na dłużej w DBC więc sprzedadzą papier ze strata około 6% i lecą dalej. A te pare osób odbiera swój papier z zyskiem.
Dodatkowo widać że gdy cena spada do dziennego minimum pojawia się spore zlecenie kupna. - mówi to sporo o sytuacji....
na 32 zł trzeba by było fali C (teoria Fibonacciego) żeby TAKA spółka zjechała do takiej ceny. Mądre głowy wprawdzie przewidują fale C ale Dębicy może już dawno wtedy nie być na GPW. A jeśli jeszcze będzie to się taniej dokupi :)
Jakoś mnie ten papier nie pali w ręce i jestem spokojny.
Panie inwestor gruby ja nie nalezę do głupich ludzi nawet jak by cena spadła do 32 zł to i tak jestem na dużym plusie, jestem na Dębicy od prawie samego początku gdzie było można nabyć akcje po 13 zł. Panie inwestor gruby kiedyś robiliśmy to samo co Pan teraz, było nasz 6-u i o wiele łatwiej było robić takie rzeczy niż teraz bo GPW było młode, wiesz Pan o co chodzi.
Wielcy tego świata nigdy nie tracą,a teraz do sedna.
Fundusz PZU ma swojego stałego przedstawiciela w siedzibie firma Dębica który monitoruje sprawę na bieżąco dla Funduszu ma wgląd do wszystkiego.
mi nie chodzi o to Waldi abyś był na minusie ( daj ci Boże abyś miał jak najwięcej wszystkiego co najlepsze )
ja po prostu kupiłbym tej DĘBICZKI trochę a najchętniej po 32 zł.
i dla ścisłości jestem grubszy nie gruby!!
jaka szkoda , ŻE JEDNAK NIE KUPIŁEM PO TE 52 ZŁ.
mam teraz inne IP , bo z kablówki a nie neostrady
oczywiście to był żart z tym grubszym inwestorem ( może o tyle grubszy , co więcej ważący!)
pamiętajcie jedno , sieć jest nadźgana konfidentami a indywidualni inwestorzy to tylko akconariat obywatelski
obywatelu baczność!!
Data sporządzenia: 2009-06-17
Skrócona nazwa emitenta
DEBICA
Temat
Akcjonariusze posiadający co najmniej 5% liczby głosów na WZA w dniu 16 czerwca 2009 r.
Podstawa prawna
Art. 70 pkt 3 Ustawy o ofercie - WZA lista powyżej 5 %
Treść raportu:
Na podstawie art. 70 pkt 3 Ustawy z 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, Zarząd Firmy Oponiarskiej Dębica S.A. podaje do wiadomości, że Akcjonariuszami posiadającym co najmniej 5% liczby głosów na WZA w dniu 16 czerwca 2009 r. byli:
Goodyear S.A., posiadający 9 108 820 głosów, co stanowiło 65,99% ogólnej liczby głosów oraz 81,3% liczby głosów na WZA w dniu 16 czerwca 2009 r.
PZU na Życie S.A. posiadający 613 000 głosów, co stanowiło 4,44% ogólnej liczby głosów oraz 5,47% liczby głosów na WZA w dniu 16 czerwca 2009 r.
Ponadto łączna ilość akcji należących do innych podmiotów, których pełnomocnikiem na WZA był PZU Asset Management S.A. - wynosiła 1 003 000 głosów, co stanowiło 7,27% ogólnej liczby głosów oraz 8,95% liczby głosów na WZA w dniu 16 czerwca 2009 r
Tom chyba chory jesteś,albo świadomie to robisz,możne Ci się pomyliła Agora z TVN, w obiegu jest około 3% akcji Dębicy,chodzi mi tylko o inwestorów indywidualnych a reszta w dużych instytucjach finansowych czyli 31%. Rzeczywiście w obiegu jest 34,01% tak żebyś napisał to bym stwierdził ,że myślisz prawidłowo a tak żenada . Widzę ,że szukasz głupszych od siebie i myślisz ,że co nie którym pomieszasz w głowie.
no chyba, że się kupi goodyear w USA..dzisiaj dostał znowu promocyjną cenę...informacje o clach na chińskie opony na dzień wystarczyła...ponad 100 będzie, ale niestety dopiero za pół roku....
jutro cena promocyjna to tylko 65 zlociszy kto nie kupi ten sie nie oblupi...buhaha....
kierunek prostopadla i robimy dziure w suficie...
pozdrowienia dla cierpliwych
Kto sprzedal ponizej 60 pln....pluje sobie w brode...
Kto jeszcze zdazy kupic naprawde moze sie zdrowo oblupic...
Panie gruby inwestor wie pan jak wyglada papa i odjazd...
Do zobaczenia na 3 cyfrowce...
Insulinka spokojnie....jak jesteś zapakowany to obserwuj a jak nie to pozostaje Ci teraz tylko żałować straconej szansy...psy przestały ujadać a kurs "sam"rośnie....
Patrząc realnie fundamentalnie Dębica to jedna z najlepszych spólek na gpw...Malkonkenci zaczną zakupy po 120 pln bo stwierdzą że to jednak dobra spólka no i dobre infa które nas czekają...patrząc realnie może być tu bardzo ciekawie i emocji nie powinno brakować ...ale goodyer będzie zapewne chciał polewać gorące głowy zimną wodą i studzić zapał...tylko może być tak że za pakiecik akcji pozostajacy w obrocie przyjdzie mu zapłacić drugie tyle....bo inni wypną się na niego tak jak on wypioł się na mniejszościowych...
milego bredzenia:-)
podziekujcie oh ohowi ktory sie zaszyl zaraz po sprzedazy przez pzu
bredzenie oh oha wskazuje ze gosc dobrze by sie znalazl w Sejmie albo Senacie RP lub co najmniej w partii politycznej
prawdziy talent :-)
zapinać... ale chyba rozporki, USA dopiero teraz was wydyma,tak jak wcześniej pisałem zrobią 1 % wzrostów i juz jest definicja odjazdu do góry. Tylko ćwoki tak reagują.
... ale dymanie :) 5 szt. obrotu i po co ta napinka??? rzeczywistosci nie zmienisz, a tyle twojego co se pogadasz . firma jest dobra i w tym jest problem,ze ma byc sprzedana za bezcen.
Widze że boli oj boli przysadka że w potfelu śmiecie a nie walory takie jak Dębica....no ale co taki bura..k jak ty może mieć....zapewne bomi,calatave...i inne wynalazki....
mnie nie boli to ,ze nie mam Dębicy, bo tego nie powiem nikomu,co mam i ile, mnie boli to ,że takie potłuki jak ty, kiedy zobaczą 2 czy 5 % wzrostów to robią z tego wielkie halo. p.s. tu się należy nieprzerwanie 150 %, wtedy się odezwij, a tak to jesteś zwykłym ćwokiem-naganiaczem
oj wiocha,wiocha....po wzroście 150% sprzedaje się papier albo trzyma dalej. jak są perspektywy...Na Dębicy jestem ponad 100% na plusie. i dywidendy ...i nie ma co się chwalić tym bo to realia....czasami wyrzucam papier a czasami dokupuje tak jak dziś....ciebie siepie i trześie bo stany zaczewieniły się leciutko...uważaj żebyś przypadkiem nie dostał biegunki bo zasmodzisz całe forum...pros-taku.....
Cieniasie..wstawaj już bo cuchnie po tych spadkach z Twojego pampersa.......Twoje Ameryka uwaliła się....BUHAHA.
SP500 1649.60 -0.06%
NASDAQ 3459.14 -0.01%