• Likwidacja spółki Autor: ~Tex [46.134.72.*]
    Powie ktoś co teraz czeka akcjonariuszy.
  • Re: Likwidacja spółki Autor: ~LESZCZ [31.61.175.*]
    Nic jak nie zdążysz sprzedać akcji to już nic z nimi nie zrobisz.
  • Re: Likwidacja spółki Autor: ~Łeb [31.61.254.*]
    To nie do końca prawda. Warto znać różnice pomiędzy upadłością a likwidacją, oczywiście na korzyść likwidacji. Mianowicie celem likwidacji spółki akcyjnej jest zakończenie interesów spółki, spłata długów, ściągnięcie wierzytelności oraz wypłata wspólnikom kwoty pozostałej po likwidacji. Wspólnikom czyli w tym wypadku akcjonariuszom. Radzę się zapoznać z opublikowanym wczoraj bilansem otwarcia likwidacji i to może wam wyjaśnić dlaczego bawią się w ogóle w likwidację zamiast ogłosić upadłość.
  • Re: Likwidacja spółki Autor: ~KloacznyGonzo [188.33.32.*]
    Wystukali leszczynę z akcji na -60% dzisiaj czy przewalali między sobą? Czekałem na ten dzień i ładnego bombelka dzisiaj złapałem. Jak jeszcze dzisiaj wyjdzie na plus to będzie miodzio, wyjdzie załamanie trendu spadkowego ;)
  • Re: Likwidacja spółki Autor: ~LESZCZ [31.61.189.*]
    A jak ktoś ma akcje w PP nie dopuszczone to może coś z tego uzyskać?
    patrząc na bilans to myślę że powrót na 3zł buahaha
    Na 3 zł to nie, ale wartość księgowa według ostatniego dostępnego raportu to prawie 40 gr na akcję. Nawet jeśli ostanie się z tego połowa czy jedna trzecia, to nie można powiedzieć o tych akcjach, że są bezwartościowe, w przeciwieństwie do akcji Rafako o które leszcze dziś się zabijają po niemal pisiont groszy, mimo że wyparują z rachunku w lipcu nie zostawiając nic w zamian.
    Dnia 2025-03-20 o godz. 12:26 ~Łeb napisał(a):
    > Na 3 zł to nie, ale wartość księgowa według ostatniego dostępnego raportu to prawie 40 gr na akcję. Nawet jeśli ostanie się z tego połowa czy jedna trzecia, to nie można powiedzieć o tych akcjach, że są bezwartościowe, w przeciwieństwie do akcji Rafako o które leszcze dziś się zabijają po niemal pisiont groszy, mimo że wyparują z rachunku w lipcu nie zostawiając nic w zamian.

Nie takie gnioty latały z c/wk 100 ;)
  • Re: Likwidacja spółki Autor: ~yyy [185.234.241.*]
    Nie ma sensu sprzedawać poniżej 0,25 . Takie jest moje zdanie
  • Re: Likwidacja spółki Autor: ~rudolf [78.77.220.*]
    a co z oddaniem dotacji czy uwzględnili to w bilansie?
    Uwzględnione już w 2023 roku:
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/AQT-WATER-S-A-Utworzenie-istotnej-rezerwy-8722897.html
[x]
AQUATECH 9,16% 0,11 2025-03-24 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.