No pięknie, HSBC Holdings plc w rankingu nawiększa dywidenda za rok 2024 na świecie - trzecia pozycja po Microsoft i Exxon Mobil, a ACTION czeka latami w sądach od nich na prawie 200 mln zł. Może choć jakaś ugoda będzie?
Skoro mają pieniądze na dywidendy, to mają też i na najlepszych prawników, więc nie wiem co i ile w ogóle Action będzie w stanie z nimi ugrać. Sprawa toczy się już tyle lat i jest wciąż w powijakach, także, na dwoje babka wróżyła, może będzie, a morze Bałtyckie :)
I taką spółkę to można trzymać latami i jeszcze dzięki temu za sprawą miłościwie nam panujących włodarzy tego kraju, będziemy mieli niższy podatek belki do zapłacenia - jestem za! XD
słabo szukałeś, str 54, niestety, to samo co zawsze
"Spółka dochodzi na drodze sądowej należności od jednego z banków w kwocie 174 446 tys.zł tytułem odszkodowania. Pozwany bank nie uznaje roszczenia. Postępowanie zostało wszczęte w kwietniu 2017 r., a termin jego rozstrzygnięcia –głównie, z uwagi na dużą złożoność występujących w nim zagadnień - jest trudny do określenia. Dotychczasowe analizy powyższej sprawy wskazują na istnienie uzasadnionych podstaw do jej wytoczenia przez Spółkę."
To byłby już szczyt żeby firma aktywny wałek jeszcze miała wygrać coś w sądzie z HSBC :-) niech się skupią na własnej nie zapłaconej dywidendzie sprzed 10 lat. Czekamy nadal.