Obserwowałem ten ranking od miesiąca. Najpierw na 1 miejscu był Patentus i później urósł o +43%. Teraz od kilku dni n pierwszym miejscu był Arctic i dzisiaj spółka ruszyła o ponad +5% i widać, że ma potencjał do dużego wzrostu. Póki co sprawdza się ten ranking BIZNESRADARU.
Hahhahahahahha, rzeczywiście jsw to potęga. Spółka notuje regularne miliardowe straty i nie ma perspektyw póki co na zmianę sytuacji. Spółka umarza certyfikaty i przepala gotówkę z oszczędności na pokrywanie strat. Rzeczywiście potęga. Potęga wśród gniotów
JSW rósł, bo shorty grające na spadki realizują zyski z grania na spadki. Jak kupią pożyczone akcje i je oddadzą podmiotowi pożyczającego, to nie będzie żadnego paliwa do wzrostów na JSW. Moim zdaniem trajektoria lotu spółki to upadłość, ale może Skarb Państwa będzie sypać groszem, żeby tak się nie stało. Już raz JSW było blisko upadłości. Wkleiłem pod spodem jeden link z obawą o sytuację JSW i drugi z 2015, gdzie spółka oparła się o bankructwo i cudem została uratowana.
Ta spółka ARCTIC z pierwszego miejsca w zestawieniu naprawdę dobrze wygląda. Kurs ruszył do góry i widzę na oscylatorach silny sygnał kupna. Bo widzę, że kurs naszego JSW odpoczywa póki co.
CD Projekt, to dzisiaj zielona wyspa. A spółka znajduje się w pierwszej piątce tych z potencjałem do wzrostów. Macie rację, że sprawdza się ten ranking.