Po co ? Wiedzą że nie mają szans po co to robią ? Jakieś pomysły ? 12 procent wygra choćby z 88 w tym głosowaniu . Coś jest już ustalone z porozumieniem ? Doszło już do jakiegoś dealu ? A może coś w zaproszeniu jeszcze zmajstrują ?
Ależ oczywiście . Artykuł 91 ustawy o ofercie . https://isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/DocDetails.xsp?id=WDU20051841539 Tekst ujednolicony. Pod pewnymi warunkami. Które już spełnili , w szczególności wezwanie . Można przeczytać wezwanie ostatnie i tam w preambule jest odniesienie do właśnie tego artykułu. Zresztą to nie tylko oni takich wyjść już trochę było . Tyle że muszą sobie to przegłosować 9/10 głosów . Przecież po to między innymi powstało to porozumienie . Więc nic nie dzieje się bez przyczyny . 50.1 podobno porozumienie nie zadowala . A może porozumienie godzi się być poza GPW w co wątpię .
Ciekawe po ile rozliczą akcje jak wycofają spółkę z rynku. Mam niewiele , kupiłem kilka lat temu 1tys. i trzymam ale szkoda by było umoczyć, nie wiem czy nie powinni po ostatnim kursie .