Nic z tego nie kumam.
Najpierw STORMM sprzedal 1650000 akcji, a nastepnego dnia odkupil taka sama ilosc. Po kiego grzyba?
Co im sie nudzi za bardzo? Nie maja co robic?
jak juz pisal kolega... nie wiem, czy nie radecky. Przeparkowywanie akcji ze słupów...
Dla spółki nie ma to większego znaczenia i dla nas też.
Zwykła księgowa zagrywka.
Poza tym myslę, że jakiś fundusz zwieksza udzial, badź w ogóle wchodzi w JAGO.
Wkrótce nas zaskoczą - pozytywnie :))
sorry, ale chyba zrozumiałem...
12.08 - członek zarzadu sprzedał 1.650 tys akcji po 1,80pln
12.08 - storm kupił 1.650 tys akcji
14.08 - storm sprzedał 1,650 tys akcji
14.08 - członek zarzadu kupił 1.650 tys akcji po 1,83 pln
- wszystkie info są dzisiaj na espi...
po co...?
ano po to (tak uwazam), zeby sobie straty poodpisywac i w przyszłości podatku nie płacić, jak za miesiąc, czy dwa bedą swoje pakiety sprzedawac np jakiemuś nowemu inwestorowi (funduszowi), po oczywiscie zdecydowanie wyzszym kursie...
Zagrywka czysto ksiegowa...
Stan posiadania akcji mają dokładnie taki sam jak mieli 11.08 - obydwie strony mają z powrotem swoje 1.650 tys akcji
po co stormm sprzedawał swoje aktywa ??????????/ ja wam mówię mn i ela dadzą sporio zarobić tylko stormm i jago przejęcie musi się opłacić to są wewnętrzne zagrywki mam sporo 2 firmy i polecam
Jeśli inwestor zamierza conajmiej trzymać akcje do przyszłego roku a spodziewa się na dniach mocnego wybicia to dokonuje transakcji umówionej z innym inwestorem aby zdążyć zaksięgować straty. Tu się kroi duże wybicie niestety ruch został żle odebrany i leszcze rzuciły się na Stormm. Błąd. Powinni teraz właśnie kupować Jago no ale każdy ma swój rozum. Pozdrawiam