Co dalej?
Ja nie oddam tak tanio moich akcji. Mam nadzieję, że więcej osób myśli podobnie. Jeśli tak to razem zastanowimy się czy oddać akcje po 100+ PLN.
Gdyby nawet większościowy akcjonariusz (TSS) odkupił akcje od pozostałych największych, czyli Barca i Blacksheep to i tak nie osiągnie 90%, a jedynie niecałe 87%, więc jeszcze będzie musiał odkupić akcje od mniejszościowych akcjonariuszy.
Re: Co dalej? Autor: ~LapaczSpadajacychNo [109.206.217.*]
Dnia 2025-03-20 o godz. 22:34 ~xyz napisał(a): > Gdyby nawet większościowy akcjonariusz (TSS) odkupił akcje od pozostałych największych, czyli Barca i Blacksheep to i tak nie osiągnie 90%, a jedynie niecałe 87%, więc jeszcze będzie musiał odkupić akcje od mniejszościowych akcjonariuszy.
Nie wiem, czy te procenty, które podajesz — nie pochodzą z Walnego z listopada 2023 roku? Do tego czasu mogły się zmienić.
Akurat ten scenariusz z wykupem jest moim zdaniem mało prawdopodobny, tzn. nic nie wskazuje na to, że TSS chce wykupić Sygnity i wycofać spółkę giełdy, ale jeden przymusowy wykup już w swoim życiu przeżyłem (MIDAS i Solorz). Tutaj bardziej prawdopodobne jest połączenie Asseco i Sygnity niż sam wykup Sygnity przez TSS.
w dniach 21-24.03 (piątek-poniedziałek) skupili zaledwie 5,2 tys. akcji przy obrocie prawie 38 tys. akcji, czyli ktoś inny ich uprzedził i nabył prawie 33 tys. akcji. Jak nie będą skupować po wyższej cenie to mogą nie uzyskać tych 54 tys. akcji.
A jednak skupują po około 75 zł - mają już ponad 41 tys. akcji, czekamy na zakończenie skupu - jeszcze trochę ponad 20 tys. akcji. Motywacja tymi akcjami będzie miała tylko sens, gdy ich cena będzie rosła!
Jeszcze do skupienia około 3 tys. akcji, a chętnych do sprzedawania niewielu, skupują też po 79 zł. Dzisiaj ogłoszenie wyników, więc czasu pozostało niewiele.