wroc kolego do mojego postu wyzej- espi bedzie po tym jak kurs sie mocno ruszy. Dzis kurs sie rusza- jeszcze nie mocno, ale ale. Gielda to wylapywanie poszlak w otoczeniu.
No natura ludzka jest taka że z chytrości to i własna matke mozna sprzedać ;)), a zwłascza u brokerów, jak im obiecasz wysoka premie to swoje (powierzone ) akcje sprzedadzą żeby mieć premię. Właśnie tak tu działaja brokerzy z drobnymi z ulicy . Jak bedą dobre wiadomości ( a oni już wiedzą, że będą i to pewnie na dniach ;)), to puszczaja grubszą ilosc aby zbić kurs, a malutki sie przestraszy i sprzeda swoich kilka akcji, bo ło panie leci na pysk ;)) trza wiać ;)), a brokerki skupuja poniżej bo już wcześniej tam maja ustawione swoje koszyczki, a ludziska oddaja bo nie maja tej wiedzy że zaraz wyskoczy jak rakieta bo wszyscy wiedza że wyskoczy, tylko jak w jednym przypadku tak i w drugim po tylnej części ciała jak zwykle dostaja ci mniejsi ;)), bo nie sa cierpliwi, chcą szybko dużo i na już a tym samym stracą wszystko co do tej pory zyskali. Brokerzy odkupia i swoje akcje po mniejszej cenie i te wasze też, tylko że w dniu w którym wyskoczy to oni najwiecej zyskaja a kto sprzedał swoich kilka akcji to bedzie mógł sobie odkupic za 150% tych co miał wcześniej .Przerobiłem to juz kilka razy ;)), no teraz tylko cierpliwie czekam , bo wiadomo że to już nie długo jak będzie ESPI, oni zaczynaja tracic cierpliwość bo po niżej 105 nie za wiele skupili do tej pory a czas sie kończy , więc tylko stachem mogą sponiewierac ulicę ;))
Jestem udziałowcem ale takich gadek nie kupuje. Wolę fakty. A fakty są takie na polskiej, i ie tylko polskiej giełdzie, że spółki "medyczne" to jest mocny wóz albo przewóz. Albo mamy coś takiego jak na Neuce czy Synektiku czyli dosłownie rakieta w górę. Są też takie jak Ryvu, med23 i wiele innych które latami obiecywały i nigdy nic z tego nie było. Jedynie solidne straty akcjonariatu. Tutaj rzekomo do kwietnia najpóźniej w kwietniu miała być informacja o od EMA o dopuszczeniu leku i rozpoczęciu w związku z tym budowy linii produkcyjnej. Jeśli to info się pojawi to pójdzie w górę, dopóki się nie pojawi stawiam że kurs się będzie powoli obsuwał. A jak infa do maja nie będzie to będzie jeszcze gorzej. Z tymi medycznymi tak jest, albo złote góry, ale się zostaje z torbami.