• Industry reaktywacja Autor: radwer [77.222.241.*]
    Pojawiła się bardzo dobra informacja o nowych wdrożeniach industry. Pokazuje to, że spółka stawia na dywersyfikacje i optymalizację swojej wiedzy i kompetencji. Dla mnie, spółka pokazuje również konsekwentną realizację planów, współpracy i spójności wewnętrznej wśród udziałowców itp. Mają chłopaki swoje cele, które śmiało i konsekwentnie realizują. Super sprawa na przyszłość ;)
  • Re: Industry reaktywacja Autor: gold-cygan [217.119.78.*]
    Wystarczy że będą mieć rosnące przychody, to będziemy grubo zarobieni!
  • Re: Industry reaktywacja Autor: ~sdd [37.47.230.*]
    Oni powinni jeszcze bardziej cisnąć industry, bo może być z tego naprawdę dobra kasa (obok space), zwłaszcza teraz i w Polsce.
    Raz że nasze firmy są zapóźnione jeśli chodzi o automatyzację i robotyzację w porównaniu do zachodu, a dwa że teraz idzie na to mnóstwo kasy m.in. z KPO.

A trzy że już zaczyna brakować pracowników, wykonujących podstawowe i powtarzalne prace, więc to jedyny sposób na podniesienie produktywności polskich firm. I coraz więcej firm zaczyna o dostrzegać.
  • Re: Industry reaktywacja Autor: ~on [185.72.187.*]
    To nie jest dobry czas dla branży przemysłowej, firmy obecnie tną ludzi na potęgę ale to nie znaczy że w to miejsce wrzucają systemy wizyjne, mało tego Scanway próbouje produkować zaawansowne rzeczy wymagające dużych budżetów- dziś firmy nie mają na to budżetów Do tego na rynku jest wielu lepszych graczy oraz praktycznie każdy producent rozwiazań automatyki przmesłowej posiada prostrsze i tańsze kamery z AI w swojej ofercie. Obecnie industry jest kulą u nogi scanway i w perspektywie lat to się raczej nie zmieni
  • Re: Industry reaktywacja Autor: ~asd [213.134.172.*]
    Nie no może nie byliby tacy bezmyślni, aby inwestować w coś co na rynku jest powszechne, lepsze i tańsze. No, ale zobaczymy.
  • Re: Industry reaktywacja Autor: ~Reavenn3600 [93.159.55.*]
    Nie zgodziłbym się z opinią, że jest kulą u nogi. Takie zbytnie zachwycenie się spacem też może się w pewnym momencie odbić czkawką u niektórych inwestorów. Przypominam, że to w Industry jest cała wieloletnia wiedza dotycząca przetwarzania obrazów, ich analizy oraz wykorzystania danych. Bez tej wiedzy w space w przyszłości ławo będzie można dotrzeć do szklanego sufitu. Tak jak mówił Pan Prezes, synergia tych dwóch działów ma tutaj duży sens.
  • Re: Industry reaktywacja Autor: ~Reavenn3600 [93.159.55.*]
    Ja się tylko patrzę na tą spółkę jako zdrowe połączenie tych dwóch działów i to ma ogromny potencjał by zatrząść rynkiem. Całkowite zaoranie działu Industry w mojej ocenie byłoby fatalną wiadomością dla nas w długim terminie. Taka jest moja opinia.
  • Re: Industry reaktywacja Autor: ~No [185.72.187.*]
    To dwa światy, nie przenikają się w żadnym obszarze nawet jeśli taka jest narracja spółki, są wystarczająco długo na rynku by już coś znaczyć w branży a tak niestety nie jest.
[x]
SCANWAY 2,31% 133,00 2025-09-12 13:12:54
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.