to bankier tu nikt nikogo nie kontroluje , kazdy pisze co chce aby tylko dzialac na kogos innego. fakt jest taki ze gruby znowu dzis będzie spychal bo juz straszy pakietami z prawej.. A rozum moze zachwalać papier a sam sprzedawać uwalać bo jednak pokazuje w arkuszu liczby, tego sie nie dowiesz :).
Oczywiście można pisać jedno robić drugie.... odnośnie batona , zwrócić trzeba uwagę że stoi dużo powyżej aktualnych poziomów handlu. Ma straszyć i wywoływać panikę. Liczył 68 tk teraz ma 50tk , ostatnie kilka dni uszczupliło go trochę. Obecna wielkość pożyczonych akcji to 28.4 tk. do tego pakiet kupiony z rynku który jest wykorzystanywany do zaniżania kursu.
Nowe elektrownie fotowoltaiczne o łącznej mocy 5,1 MWp rozpoczęły działalność w Tolnie na Węgrzech, działając w modelu sprzedaży energii po cenach rynkowych Portfel elektrowni fotowoltaicznych Photon Energy na Węgrzech osiągnął łączną moc 57,5 MWp, zwiększając tym samym globalny portfel projektów IPP spółki do 134,7 MWp Roczna produkcja energii z nowych elektrowni szacowana jest na około 6.3 GWh.
A mam takie pytanie - np. mam shorta na x akcji. I przychodzi dzień i muszę kupić, aby móc je sprzedać po zakontraktowanej cenie (jak się gdzieś źle wyrażam, to wybaczcie, ale nie jestem orłem). A co się dzieje, jeśli w ów dzień nie ma tylu chętnych do sprzedaży?