BGK rekomenduje wypłatę dywidendy za 2024 w wysokości 6 zł na akcję Energa. Pragnę podkreślić, że jest to rekomendacja i kwota może ulec zmianie. Już niedługo Makrel też się dowie i przekaże rynkowi oficjalnie. Gratuluję i pozdrawiam wszystkich drobnych akcjonariuszy Energa NARESZCIE SIĘ DOCZEKALIŚMY!!!
Technicznie jak to zrobią? Teraz otrzymali nowy kredyt praktycznie 0% ale nie ma mowy o zaliczkowej dywidendzie więc chyba pieniądz pójdzie z kredytów Orlenowych.
Wystarczy 2.5 mld pln by obdzielić po 6 zł a tak na prawdę mniej niż 10% z tej kwoty czyli mniej niż 250 mln pln bo reszta idzie do Orlenu :))) Pytanie do Darka. Ile zysków zatrzymanych mamy w jednostkowym obecnie?
Widzę, że Daruś się nie spieszy z wyliczeniami. To zrozumiałe, wszakże teraz jest czas odbierania akcji od przestraszonej drobnicy. Zatem ja wam powiem: 2 788 000 000 pln Tak, prawie 3 miliardy Staszak może przekazać na dywidendę. To jest wynik 1H2024. Z tego co pamiętam to kolejne dwa kwartały przyniosą jeszcze więcej na kapitał zapasowy jednostki.
To nie naiwne dzieci to farmazon, którego ciśnie kredyt i kupując akcje Energii myślał szóstkę w lotto trafił a teraz pisze niestworzone rzeczy odklejone od rzeczywistości :)))
Leszczyk wszystko popsułeś. Grupa Gdańska ukryła Darusia, emeryta i arskiozana a wypuściła psy gończe Pepcia i Farmazona Oko żeby zdegradować jeden z moich najważniejszych wpisów. Kto teraz sprzeda im dywidendowe akcje Energi? GG i Orlen nie odkupią akcji do 40 zł.
GrupaGdańska w dalszym ciągu manipuluje informacją w celu dalszego pokrzywienia drobnych akcjonariuszy. Jest oczywiste, że pisma do KNF i GPW oraz cena 14 zł bez wyjaśnienia mają za zadanie zniechęcić akcjonariuszy do posiadania akcji Energi. Nie ma to nic wspólnego z przygotowywaniem się do wyjścia do zagranicznych sądów. Gdyby tak było poczekaliby do końca maja z tymi pismami :)) Nie poczekali bo wiedzą o sutej dywidendzie. Makrel Fąfara działa bez zarzutów.
Korzystając z okazji przepraszam emeryta, że nie załapałem jego kodu nt. kolegi z ZEPAKA, który wyszedł wyżej niż On. Teraz rozumiem. Pisząc to chciał mi dać znać żebym przestał pisać bo będzie bardzo dobrze. Niestety dopiero teraz rozkodowałem emeryta przesłanie. Nie wiem może podświadomie liczyłem na jakąś łapówkę istąt ten brak zrozumienia. Pozdrawiam Grupę Gdańską i dawajcie już do góry bo już czas.
Makrel Fąfara na konferencji Orlen: "Dzielimy się zyskami (dywidendą) z tymi, którzy te zyski wypracowali. Energa, Lotos, PGNiG wypracowały zyski Orlenu. Dlatego Orlen postanowił wynagrodzić wszystkich akcjonariuszy tych spółek bez względu na to czy są drobni czy instytucjonalni czy zrzeszeni czy nie. Zostało to zaplanowane przez Europosła Obajtka reprezentującego Saudi Aramco i zostanie zrealizowane czy komuś się to podoba czy nie.
Dzisiaj trole forumowe tak jęczą jakby ktoś ich ogniem przypalał. Ciągle monitoruję sytuację i widzę, że ponownie nawet jednej akcji nie oddano. Za każdą 1 akcję Energa dostaniecie za darmo 6 zł już za dwa miesiące. Analogicznie 100 akcji to darmowych 600 zł dla was już za dwa miesiące. 1000 akcji to 6000 zł za darmo w maju 2025.
Kurs wystarczy potrzymać na tym poziomie kilka dni albo kilka groszy niżej i Stoch sam się ładnie schłodzi. Następnie nowa strategia i dywidenda i sky is the limit. Funkcjonariusze Stasi i KGB widza, że nikt akcji nie oddaje.
Chłodzą szybciej niż się spodziewałem. Ten obrót choć niewielki względem innych sesji jest spory dlatego już na koniec tego tygodnia lub następnego będziemy na dnie Stocha i rajd na kolejne szczyty możliwy. Przy takim relatywnym obrocie nawet dalszy spadek kursu jest niepotrzebny do chłodzenia. Widocznie funkcjonariusz Stasi Tusk dał sygnał, żeby nie przeciągać już dłużej sprawy. On nie będąc fachowcem lepiej wie od GG.
Mam wyniki testu ciążowego niewolnicy Energi. Dwie kreski: Oznaczają ciążę. Jedna kreska pojawiła się w miejscu kontrolnym (C), a druga w miejscu testowym (T)