Ewidentnie jest wymiana między dużymi graczami na poziomie 2,35 Jeśli sprzedaje NN, to niedługo może zejść poniżej 5% i będzie komunikat. Kto kupuje może się okazać na WZA. Zobaczymy kto ile ma.
Skoro sprzedali 3 miliony akcji Nadolskiemu, to najwyraźniej wychodzą z inwestycji. Być może sprzedają dalej. Ale nie wiemy. Dopóki nie spadną poniżej 5% nie muszą informować. Bardziej mnie ciekawi kto kupuje, oczywiście oprócz mnie :)
Pola, co skłania Cię do kupna? Nie boisz się że ten kontrakt z PGE doprowadzi całą grupę do bankructwa? Słabe wyniki oznacza mniej kasy na wynagrodzenia i bonusy i większa presję, to znowu powoduje odejścia najlepszych ludzi a to powoduje większy chaos i opóźnienia i kary. I tak w kółko
Pola, ja tez trochę "skubię", ale możesz miec rację, że to wchodzi ktoś "gruby". To by potwierdzalo, że może pierwszy etap kontraku dla PGE jest juz bliski ukończenia
W kwestii PGE mam nadzieję że wykazana wysoka strata wynika z tego że jak napisali Spółka, zgodnie z przepisami, zobowiązana była ująć szacowaną na projekcie wdrożenia stratę jako koszt 2024 r Jak nie wydarzy się żadna katastrofa (ale takiej pewności nie ma) to być może wpływ na wynik w kolejnych okresach nie będzie już tak dołujący. Czekam na konferencję 27-go a potem na wyniki za I kwartał 14 maja.
Ja czekam na informacje o postępie prac nad projektem PGE, bo to hamulec kosztowy dla spólki.Jak zaczną testy pilota i będzie info że jest ok, to potem będzie z górki, a i wyniki się poprawią.
Jeśli pilota zamkną ze strata to kolejne etapy tez. To nie tak ze po pilocie wszystko będzie z górki. Obstawiam ze strata na całym kontrakcie wyniesie mniej więcej różnice pomiędzy tym co zakwotowali a budżetem, który PGE miało na projekt. To chyba jakieś 100, baniek skumulowane przy czym budżet PGE zakładał jakaś marze dla wykonawcy, wiec ta strata pewnie będzie niższa ale obstawiam skumulowane straty w 3-4 lata około 50 baniek. Wrócę do tego postu w 2027 roku
No dobra. Skoro kupiłeś dzisiaj 150k, to ciekawe kto sprzedał. To były spore pakiety, więc nie tylko całkowita drobnica. Nie jestem nowym inwestorem a raczej jednym z najstarszych . Też wydaje mi się że znam spółkę, więc powoli dokupuję Niestety nie mam aż takiej kasy :(
Wolę się opierać na faktach a nie nadziejach. Niestety polityka informacyjna spółki jest jaka jest. Staram się dogrzebać do informacji innymi drogami. Stąd moje ostatnie zakupy. Nie tak spektakularne jak Twoje, ale jednak. Ktoś jednak dzisiaj poszalał. Może to jednak Ty zmierzasz do 5% ? :)
Informacja jest bardzo enigmatyczna. Został uruchomiony pilotażowo, ale czy działa prawidłowo? Za kilka dni konferencja i mam nadzieję na więcej szczegółów. Dzisiaj spory obrót po wyższej cenie. Wygląda optymistycznie.
Pola, nie mogl byc inny tak sie wydaje. Zrobili cos w srodowisku testowym, przy wspolpracy z PGE, skoro dali do testow na srodowisku rzeczywistym to wydaje sie ze sa przekonani ze dziala. To nie znaczy ze wszystko jest ok i nie bedzie poprawek itr, ale to znaczy ze sa juz na dobrej drodze zeby to zrobic. Moim zdaniem nic wiecej nie moga podac na razie.
To NN juz raczej akcji nie ma.... https://biznes.pap.pl/wiadomosci/gry-i-technologie/atende-sa-72025-zmniejszenie-stanu-posiadania-ponizej-5-glosow-na-wz
Ciekawi mnie czy ktoś nowy się pokaże w akcjonariacie
Moze, chociaż nie sądzę. Jakby chcial to kupilby jak oststnio w pakiecie. Ale zobaczymy pewnie za jakis czas. A fakt ze ciekawie sie robi. No i konterencja w czwartek zobaczymy czy beda pytania i jakie