Blisko 3% akcji, a w grze są tylko 4 fundusze, które mogły zrobić pomiędzy sobą takie tasowanie. Ulica nie ma tylu akcji, żeby tam mogla mieć miejsce taka transakcja
Ty jak kupiłeś swoją pierwszą akcje w życiu wiedziałeś co co jest pakietówka, wezwanie , znałeś ustawę o ofercie publicznej , kodeks spółek handlowych , zasady księgowania w kdpw, itd itp. każdy kiedyś zaczyna każdy się uczy każdy się dowiaduje i on się właśnie chce dowiedzieć że pakietówka są realizowane osobno poza typowymi zleceniami a wgląd do nich ma poprzez GPW i publikowane są ten w większości newsletterach domów maklerskich .
Zremb - ciężko mi się nadziwić jak widzę takie komentarze jak Twój. Człowiek nie wiedział to zapytał, teraz pewnie już wie.
Ty zawsze wiedziałeś jak działa sprzedaż pakietowa? Straciłeś dużo pieniędzy zanim się dowiedziałeś, a może po tym jak się dowiedziałeś? Co powodowało Twoją głową, że tak napisałeś, przemyśl a być może sobie pomożesz.
No może zremb napisał brzydko, ale Jego sugestia jest w sumie zdrowa. Jeżeli inwestor giełdowy ma się dowiadywać takich informacji na forum bankiera i stąd korzystać wiedzę, to może lepiej zrezygnować z tego typu inwestycji, bo łatwo może Go ktoś wprowadzić w błąd i wykorzystać.
Wskaż mi miejsce mój drogi Majorze w którym miejscu swojego wpisu człowiek nie zapytał. On nie pytał On napisał ex cathedra „nie było takiego dealu wczoraj”
Spór w sumie bez sensu każdy będzie obstawiał przy swoim. A transakcje pakietowe to bardzo fajny sposób na unikanie bądź odkładanie podatku w czasie . Tylko trzeba zaprzyjaźniona osobę i kwotowo podołać ale to nie aż takie wielkie pieniądze nawet poniżej 100tys. To taka dziura dla bogatszych . Jak można było zezwolić na odchylenie 60 procent od ceny rynkowej.
Owszem zapytał. "gdzie Wy to widzicie" to może nie najładniej sformułowane pytanie ale jednak pytanie. Czasami ktoś czego nie rozumie. Warto wtedy podpowiedzieć bądź po prostu sprostować, zamiast krytykować, że nie wie.
Kolejne +2,6% udziału. Porównując stan posiadania po wezwaniu do obecnego wynika, że Allianz OFE nic nie sprzedał a z pozostałych OFE posiadających po wezwaniu prawie 14%, teraz jest koło 11%. Co o tym sądzicie? Będą tak skupować, aż skupią wszystko? Są możliwe wzrosty w najbliższym czasie?
Ja myślę że poziom zapisów był co dla niektórych funduszy zaskoczeniem , dla nas też było zaskoczeniem że nn oddał teraz po tej cenie znając historię po ile obejmował. NN dał d.... i teraz reszta czuje się słabsza ,mniej mogą są słabsi wobec ewentualnego wrogiego działania większościowego. 75 procent czy 80 to nie to samo co 51. Myślę że właśnie dlatego ktoś zdecydował sie sprzedać , sam się zgłosił do tjd patrząc na wyniki wezwania . Teraz jest po prostu jeszcze większe ryzyko co do działań tjd . Skoro tutaj narzekalisce na to wezwanie na tą cenę na zachowanie większościowego to teraz jest jeszcze gorzej jeszcze większe ryzyko bo teraz może jeszcze więcej.
No niby emisję akcji mogą, ale czy to im się opłaca takie kombinowanie, to nie wydaje mi się. Zobaczymy jak się dalej sytuacja potoczy. Myślę, że taniej niż 2,75zl to przygoda na Grenevii się nie skończy, a nawet myślę, że powinno iść do góry. Na bank w tym miesiącu dwa dobre info o kontrakcie ICPT i o licencji na turbiny wiatrakowe.
TDJ od początku rozdaje karty i pisze scenariusz w tej grze. Jestem przekonany, że współpracują z kimś kto też go zna i zbiera dla nich te akcje. Pisałem to już na samym początku wezwania, a ta ostatnia transakcja kolejny raz to potwierdza.